Snefnug-drengen: 10-årig gik 5 km i 9 graders frost for at komme i skole

En kun 10-årig  dreng er blevet en internet sensation på grund af et billede af hans isfyldte hår - nu kalder hele verden ham for 'Snefnug-drengen' - se også her han frostbidte hænder

Snefnug-drengen: Den 10-årige Wang Manfu mødte op i skolen med is og sne i håret og frostbidte hænder. (Foto: All Over Press)
Snefnug-drengen: Den 10-årige Wang Manfu mødte op i skolen med is og sne i håret og frostbidte hænder. (Foto: All Over Press)

I Yunnan-provinsen i Kina har de aldrig hørt om det vestlige udtryk 'curling børn'. Her lever mange børn nemlig dagligt med livets barske realiteter.

Det beviser historien om den kun 10-årige dreng Wang Manfu, der hver dag i vintertiden går fem kilometer i ni graders frost fra sit hjem i en landsby for at nå frem til områdets lille skole.

I mandags skulle Wang Manfu nå frem til en vigtig eksamen i skolen og kæmpede sig derfor i en tynd jakke gennem hårdt vintervejr for at nå frem til eksamens-starten. Da Wang Manfu nåede frem til skolen var hans hår fuldstændig hvidt af is og sne, og det fik hans skolekammerater til at skrige af grin.

Skolens lærer Fu Heng tog straks et billede af den forfrosne Wang Manfu, som han efterfølgende lagde ud på de sociale medier, og siden har billedet spredt sig over hele verden og er blevet en vaskeægte internet sensation. Og den 10-årige dreng fik hurtigt på de sociale medier tilnavnet 'The snowflake boy' - Snefnug-drengen.

Det skriver flere medier heriblandt China Daily.

Frostskader på hænderne
- Wang Manfu ankom til skolen med sit hår og sine øjenbryn totalt dækket af frost. Og det fik hans 16 klassekammerater til at grine, fortæller skolelæreren Fu Heng  fra Zhuanshanbao-skolen i byen Zhaotong i Yunnan-provinsen i Kina.

Skolelæreren lagde også et billede ud af Wang Manfus frostbidte hænder samt frostskader på nogle af de andre elever i klassen. Til billederne skrev Fu Heng blandt andet, at der var iskoldt i klasselokalet, fordi skolen manglede penge til opvarmning af klasselokalerne.

Men Fu Heng havde garanteret ikke forestillet sig, hvilke tiltag hans billede ville sætte i gang i Kina. Mange gange siger et billede nemlig mere end 1000 ord - og beskriver oven i købet et problem eller en situation mere præcist. Det har billedet af 'snefnug-drengen' i hvert fald gjort.

(artiklen fortsætter under billedet)

Her ses den 10-årige Wang Manfus frostbidte hænder. (Foto: All Over Press)
Her ses den 10-årige Wang Manfus frostbidte hænder. (Foto: All Over Press)
 

Billedet førte til stor indsamling af penge
Efter at billedet var blevet liket mere end 260.000 gange og delt mere end 40.000 gange på den kinesiske udgave af facebook og efterfølgende var gået rundt i hele verden, lovede myndighederne i Yunnan-provinsen nemlig at donere 450 kroner til de børn, der har behov for at holde varmen i de bjergrige kolde egne i Kina.

Og der blev med det samme startet indsamlinger af penge, der skulle doneres til byens fattige familier. Og allerede om tirsdagen var der samlet 310.000 kroner ind.

Byrådet i Zhaotong har også besluttet, at der skal installeres varme i samtlige skoler i de kolde bjergegne i området. Desuden er områdets lokale læger blevet beordret til at sende læger ud i områderne for at behandle børnene for deres frostbid.

Jeg elsker at gå i skole
Den 10-årige Wang Manfu har også udtalt sig i forbindelse med et verdensberømte billede:

- Jeg elsker at gå i skole. Vi får brød og mælk til frokost, og jeg lærer en masse spændende ting, fortæller Wang, der lever i lerhytte sammen med sin bedstemor og sin storesøster. Han ser meget sjældent sine forældre, fordi de lever som migrant-arbejdere i nogen af de store kinesiske byer.