Snelandskab forude: Se hvor den rammer

Nordjyderne kan se frem til en dyne af sne det næste døgn. Resten af landet vil også få 'glæde' af den hvide nedbør

25. december sidste år vågnede det meste af Danmark op til forsinket hvid jul. Her er det Flemming Brang fra Viby J ved Aarhus der skovler sne (video: Ernst van Norde).

Børn og barnlige sjæle kan se frem til en glædelig overraskelse, når de mandag står op og kigger ud af vinduet.

I hvert fald, hvis de er til sneboldkamp og kælketure.

Vagthavende meteorolog ved DMI, Michael Skelbæk, fortæller nemlig, at vi i det kommende døgn lokalt kan få op til syv centimeter sne i dele af landet.

Det er i sær nordjyderne, der kan se frem til større mængder sne.

Her kan der lokalt falde syv centimeter oplyser Michael Skelbæk, men også resten af landet kan se frem til hvidt fra oven i løbet af natten til mandag og op ad formiddagen.

- Allerede nu falder der nedbør i Nordjylland og de sydøstlige dele af landet. I Nordjylland falder det som sne, mens det længere mod øst falder som regn og slud.

- I aften og i nat vil det fortsætte, og som temperaturerne falder, vil man også i de østlige dele af landet opleve, at det falder som sne. I de centrale dele af landet, vil der i nat være forholdsvist tørt og på Fyn og Sydvestsjælland vil man ligefrem opleve, at det klarer op.

Opklaringen vil dog kun være en stakket frist:

- I løbet af natten trækker en ny front ned fra nord og den vil tage en del nedbør med sig. Der vil komme sne og slud i den nordlige og centrale del af Jylland.

- Mandagen bevæger fronten sig syd over, så resten af landet vil opleve sne og nedbør. Der vil komme mellem 2-6 centimeters sne i det meste af landet, men de største mængder vil falde i Nordjylland.

- Temperaturerne mandag vil ligge og svinge mellem tø og frost. I morgen vil man mange steder ligge lige omkring frysepunktet. Dog lidt lunere langs Vestkysten. Her vil man have omkring 3 grader.

Nedbøren og de svingene temperaturer betyder, at bilister skal være opmærksomme i aften og morgen timerne, da der vil være pletvis sne- og isglatte veje.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri