Snevejr rammer størstedelen af Danmark

Weekenden byder på sne i størstedelen af landet, fortæller DMI

Sådan skal du gebærde dig på cyklen, når vejene er glatte

Det kan godt være nogle får lyst til at dobbelttjekke årstiden i weekenden. For selvom vi skriver forår, betyder det ikke, at vi helt har lagt vintervejret bag os. Weekenden betyder nemlig sne og slud til det meste af landet.

- Fredag aften og natten til lørdag kommer der et nedbørsområde op over Jylland. I Sønderjylland vil det nok være mest regn eller slud, men længere nordpå, vil det nok falde som sne eller tøsne, siger vagthavende meteorolog hos DMI Steen Rasmussen.
 

Det er ikke helt forår endnu. Weekenden byder på sne til hele landet. (Foto: Jens Dresling)
Det er ikke helt forår endnu. Weekenden byder på sne til hele landet. (Foto: Jens Dresling)

 

- Specielt ind over Midtjylland, hvor temperaturen kommer ned omkring frysepunktet, og så kan der godt falde noget sne,

Dette vejr fortsætter op ad lørdag, hvor temperaturen dog langsomt vil stige til en to til fem grader, i mens det skulle holde tørt i den østlige del af landet.

Der er risiko for glatte veje i hele landet. Foto: Martin Lehmann/POLFOTO Samfund - 4. mar. 2016 - kl. 07:07 Her er der risiko for glatte veje

Men det er heller ikke helt forår øst for Storebælt i denne weekenden. For søndag bytter de to landsdele nemlig rundt på scenarierne.

- Så bliver det den østlige del, der får slud og tøsne, hvor det bliver mere tørt i Jylland. Temperaturen vil stadig ligge omkring frysepunktet i nattetimerne, siger meteorologen.

38 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere