Snyd ikke dig selv for penge: Tjek din forskudsopgørelse fra i morgen

Tirsdag bliver forskudsopgørelsen for 2019 lagt klar på Skattestyrelsens hjemmeside. Nogle kan spare mange penge allerede fra januar, hvis de får tjekket tallene i det vigtige dokument

Dette skal du være opmærksom på, når du ændre din forskudsopgørelse
Følg Samfund

Det tager kun ti minutter, og det kan redde dig for en dum restskat, hvis du tjekker den forskudsopgørelse, som 5,1 millioner danskere får adgang til tirsdag 13. november på skat.dk.

Sidste år fik 31,7 procent af de skattebetalende borgere i Danmark den kedelige besked, at de skulle betale restskat tilbage.

Hvis man gerne vil undgå at være en del af den ærgerlige statistik, skal man gå forskudsopgørelsen igennem, hvis man har oplevet ændringer i livet det seneste år.

- Man skal tjekke og ændre forskudsopgørelsen, hvis der er sket forandringer på job- eller hjemmefronten det sidste år. Det er befordringsfradraget, hvis man har skiftet job. Det er også rentefradraget, hvis man er blevet skilt, fortæller Henning Boye Hansen, der er chefkonsulent hos revisor- og rådgivningsselskabet BDO Danmark.

Ikke alt er automatisk
Skattestyrelsen henter automatisk en lang række oplysninger til forskudsopgørelsen, men de har dog ikke alle de nye oplysninger. Derfor er det vigtigt, at man selv indberetter det, hvis man for eksempel har skiftet job eller er blevet skilt.

Kan man sige ja til et af nedenstående punkter, så er det med at få rettet i forskudsopgørelsen, når den ligger klar.

  • Nyt hus – fradrag for renteudgifter og betaling af ejendomsværdiskat
  • Nyt job, hvor lønnen stiger eller falder
  • Ny vej til arbejde, så kørselsfradraget ændres
  • Ny udlejning af bolig
  • Nyt firma
  • Skilsmisse

Ifølge Henning Boye Hansen, er det 40 procent af danskerne, som tjekker deres forskudsopgørelse, mens 20 procent foretager ændringer i det vigtige dokument.

Udskyd det ikke
Er man typen, som udskyder det med at få tjekket og ændret sin forskudsopgørelsen til et senere tidspunkt, er det faktisk en dårlig idé ifølge Skattestyrelsen.

- Hvis man har ændringer eller tilføjelser til forskudsopgørelsen, kan man rette forskudsopgørelsen med det samme. Hvis tallene stemmer, og der ikke mangler noget, behøver man ikke gøre noget, siger Lotte Dige Toft, der er kontorchef i Skattestyrelsen.

Du kan allerede se konsekvenserne af din forskudsopgørelse på årets første lønseddel, januarlønnen. For nogle kan det betyde tusindvis af kroners forskel.

Det er også muligt at få hjælp til at se, hvilke fradrag der kan være relevante. På skat.dk er der lavet en vejledning, der på baggrund af få spørgsmål kan hjælpe den enkelte borger til at finde de relevante fradrag. Den findes på skat.dk/fradragsvejleder.

Snyd ikke dig selv: Guide til din forskudsopgørelse

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind