Socialborgmester beklager nu: Vi skal ikke spekulere i Vivis død

Københavns Kommune lægger klar afstand til chef, der gav medarbejder skylden for, at hun blev knivdræbt på bosted

Vivi Nielsen blev knivdræbt på Lindegården. Nu mener den ansvarlige chef i Københavns Kommune, at hun brød reglerne, og det førte til hendes død. Men den udtalelse er 'privat' og repræsenterer ikke kommunens officielle holdning. (Privatfoto)
Vivi Nielsen blev knivdræbt på Lindegården. Nu mener den ansvarlige chef i Københavns Kommune, at hun brød reglerne, og det førte til hendes død. Men den udtalelse er 'privat' og repræsenterer ikke kommunens officielle holdning. (Privatfoto)

Det er helt private tanker, når centerchefen for Bocenter Lindegården i dagens udgave af Politiken beskylder en nu afdød medarbejder for at være skyld i sin egen død.

Det siger Københavns socialborgmester Jesper Christensen (S) til Ekstra Bladet.

Vivi Nielsen blev knivdræbt på Lindegården. Nu mener den ansvarlige chef i Københavns Kommune, at hun brød reglerne og det førte til hendes død. (Foto: Privat og Rasmus Flindt Pedersen) Krimi Kommune om knivdræbte Vivi: Det var hendes egen skyld

Chef: Låst dør kunne have reddet hende
57-årige Vivi Nielsen blev i slutningen af marts knivdræbt på Bocenter Lindegården. Og det var kvinden selv, der stod for det brud på reglerne, som endte med at koste hende livet.

Det siger den ansvarlige centerchef Birger Jacobsen i dag til Politiken:

- Hun stod med ryggen til den åbne dør, og gerningsmanden gik uhindret ind og stak hende ned bagfra.

- Det fik en uhyggelig konsekvens, at hun ikke lukkede og låste den dør.

På Lindegården i Roskilde gik flaget på halv dagen efter drabet på 57-årige Vivi Nielsen. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto) Krimi Vivis fagforening om kommune: Utidigt at give afdød skylden

Socialborgmester Jesper Christensen beklager, at en leder på kommunens vegne giver afdød medarbejder skylden for sin egen død. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Socialborgmester Jesper Christensen beklager, at en leder på kommunens vegne giver afdød medarbejder skylden for sin egen død. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

- Det er alene et spørgsmål om tid, så sker det igen et eller andet sted på bostederne, frygter Simon Simonsen, hvis kone Judy i 2012 blev knivdræbt på et jysk bosted. (Foto: Ernst van Norde/Polfoto) Samfund Simons kone blev stukket ihjel på jobbet: - Det kan ske igen

Socialborgmester: Forkert at sige sådan
Men selv om chefen i interviewet repræsenterer Københavns Kommune og er citeret korrekt, er det bestemt ikke kommunens holdning:

- Jeg synes, at det er helt forkert at begynde at spekulere i, hvad der er sket, før de officielle undersøgelser af hændelsesforløbet er færdige, siger socialborgmester Jesper Christensen.

- Politiet efterforsker sagen, og vi er selv i gang med en kerneårsagsanalyse sammen med blandt andet Region Sjælland.

Judy Meiniche Simonsen blev i 2012 dræbt med en kniv på sit arbejde. (Privatfoto) Samfund Judy blev dræbt på dette bosted: Nu spares ansatte væk

Analysen skal blandt andet forsøge at løse problemet med de alt for syge beboere, der udskrives for tidligt fra regionens afdelinger og flyttes til kommunens bosteder.

Københavns Kommune forsøger netop nu at finde løsninger på, hvordan man kan sikre bostederne bedre, samtidig med, at man skal overholde reglerne for, hvordan døre kan låses og beboerne videoovervåges.

I dag betragtes bostederne som private hjem, hvor man ikke kan låse alt ned eller overvåge alle.

Sådan skriver lederen til sine ansatte

Torsdag formiddag sendte centerchef Birger Jacobsen denne beklagelse til sine ansatte:

'Jeg vil gerne skriftligt følge op på samtalerne her til morgen på Lindegårdshusene og endnu engang dybt beklage udtalelserne, der refereres til i Politiken i dag.

Jeg har i hele forløbet efter den tragiske hændelse 25. marts arbejdet for at bevare den gode arbejdsplads - også her i god, konstruktiv dialog og samarbejde med jer.

Derfor finder jeg det relevant og ikke mindst rimeligt at undskylde for de udtalelser, som jeg I en presset situation ikke kunne overskue konsekvensen af.'

50 kommentarer
Vis kommentarer