Socialchefer: Oplysning kan knække kurve for unges misbrug

Både forældre og uddannelsessteder skal inddrages i kampen for at få unge og misbrug skilt ad, mener formand

Det er trist, at flere unge glider ud i et stofmisbrug i dag end for fem år siden. Og skal udviklingen vendes, kræver det en indsats fra flere sider.

Vigtigst er det, at både de unge og deres forældre bliver oplyst om risikoen ved at tage stoffer, lyder det fra Helle Linnet, der er formand for Foreningen af Socialchefer i Danmark.

- Det er vigtigt at lave oplysning for de unge, så de ved, hvad det egentlig betyder, at man har stoffer inde i sin hverdag, siger Helle Linnet.

- Man skal informere om, at det er noget, de unge ikke skal eksperimentere med, og at det kan påvirke deres liv fremover.

- Der har vi fortsat en stor opgave. Det skal ikke bare skabe interesse om problemet, men få folk til virkelig at overveje, om de overhovedet skal prøve det, siger hun.

I løbet af de seneste fem år er antallet af stofmisbrugere i Danmark steget med 23 procent.

For unge mellem 20 og 30 år er der sket en stigning på 50 procent, viser en ny rapport fra SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.

Derfor skal også forældre og uddannelsessteder på banen.

- Forebyggelse er vigtig. Det er der, vi skal sætte yderligere ind. Vi er i dialog med ungdomsuddannelserne, så hvis man kan se, at nogle elever mister interessen eller ikke er med, kan vi sætte ind, siger Helle Linnet.

- Vi prøver også at informere forældre, der kan være opmærksomme på børnene og kender faresignalerne. Selv om det er unge mennesker og ikke børn, skal man være i dialog med dem, så de ved, hvad det betyder, at de tager stoffer, siger hun videre.

På de kommunale budgetter er udgiften til en indsats mod stofmisbrug samtidig krympet. Socialcheferne mener dog ikke, at det har gjort tilbuddene ringere.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere