Socialdemokratiet kræver svar fra VW i skandalesag

Socialdemokratiets transportordfører opfordrer regeringen til at komme på banen i Volkswagen-sag

- Volkswagen må komme med en forklaring på, hvad der er sket på dansk jord.

Så klar er udmeldingen fra Socialdemokratiets transportordfører, Rasmus Prehn, angående sagen om, at den tyske bilgigant Volkswagen har installeret et computerprogram i 11 millioner biler for at skjule bilernes reelle forureningsniveau.

Se også: VW afviser rapporter om lederskifte efter skandale

Se også: Medie: Volkswagen efterforskes for svindel

- Det er en meget rystende historie, det der er sket i USA med så målrettet og bevidst svindel med miljøkrav, så vi har en kæmpe interesse i at få en ærlig udmelding fra Volkswagen om, hvad der er sket i Danmark, siger Prehn.

Han opfordrer den danske regering til at melde sig på banen, og kræve svar fra VW om hvorvidt det danske marked også er berørt af sagen.

VW har endnu ikke oplyst, om softwaren også er installeret i biler på det europæiske marked.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har krævet "fuld åbenhed" om sagen fra VW's side, og miljøordføreren mener, at der skal lægges et fælles europæisk pres på bilproducenten.

- Alle lande har krav på en forklaring på, hvad der er sket i deres land i denne sag, for det er jo virkelig en skandale.

- At man så målrettet prøver at snyde, er rystende, og det er en underminering af den tillid, der er fra myndighederne og kunderne, siger han.

7 kommentarer
Vis kommentarer