Socialt medie trækker forbud mod homoseksuelt indhold tilbage

Det kinesiske sociale medie Sina Weibo har trukket et kontroversielt forbud mod homoseksuelt indhold tilbage

Mere end 20.000 demonstranter var på gaden søndag, for at protestere mod Sina Weibos boykot af indhold med relation til homoseksualitet. Foto: Jiangsu Tongtian Volunteer Group/AP
Mere end 20.000 demonstranter var på gaden søndag, for at protestere mod Sina Weibos boykot af indhold med relation til homoseksualitet. Foto: Jiangsu Tongtian Volunteer Group/AP

Sina Weibo, der med sine 392 millioner månedlige brugere er blandt Kinas største sociale medier, har netop tilbagetrukket et kontroversielt forbud mod homoseksuelt indhold.

Det skriver mediet The Guardian.

Fredag udtalte det sociale medie at det ville fjerne alt pornografisk indhold, voldeligt indhold og indhold med relation til homoseksualitet, men mandag blev forbuddet altså trukket tilbage igen.

Internetvirksomheden oplyste, at initiativet var et forsøg på at "skabe et solrigt og harmonisk kommunikationsmiljø" og desuden bringe sidens indhold i overensstemmelse med de gældende kinesiske love om IT-sikkerhed.

Sina Weibo trak sidenhen forbuddet tilbage, efter protester fra sidens brugere, der weekenden igennem har postet kritiske kommentarer og billeder under hashtaggene #iamgay og #iamgaynotapervert.

For eksempel skrev en kvinde fra Shanghai følgende opslag, der fik mere end 55.000 likes.

- Jeg er mor til en homoseksuel søn. Min søn og jeg elsker vores land. Uanset hvor vi er, så fortæller vi højt og stolt, at vi er fra Kina. Men i dag synes jeg, i dette stærke land, at Sina Weibo diskriminerer mod denne seksuelle minoritet, skriver hun.

Homoseksualitet blev afkriminaliseret i 1997 og fjernet fra listen over psykiske sygdomme i 2001, men det er alligevel langt de færreste homoseksuelle i Kina, der er sprunget ud offentligt.

Ifølge en undersøgelse foretaget af FN i 2016 er blot 5 procent af de homoseksuelle kinesere sprunget ud offentligt.

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen