Sønderjysk strandpromenade til 26 millioner er ødelagt

Ny strandpromenade til flere millioner i Sønderborg er blevet ødelagt af den seneste uges voldsomme blæsevejr

De sorte klinker fra strandpromenaden i Sønderborg ligger spredt for alle vinde, ovenpå weekendens voldsomme blæsevejr. Foto: Timo Battefeld
De sorte klinker fra strandpromenaden i Sønderborg ligger spredt for alle vinde, ovenpå weekendens voldsomme blæsevejr. Foto: Timo Battefeld

I juni sidste år fik borgerne i Sønderborg en ny strandpromenade, der strækker sig fra Sønderborg slot til lystbådehavnen.

Den næsten 1,4 kilometer lange promenade kostede 26 millioner at lave, men i løbet af weekenden fik blæsevejret mange af klinkerne til at løsne sig.

Det skriver JydskeVestkysten.

Henrik Littau, der er drifts- og anlægschef i Sønderborg Kommune, er ikke sikker på, hvad der helt præcist har fået den nye promenade til at gå fra hinanden, oplyser han til mediet.

- Vi ved ikke præcist, hvad der er årsagen, om det kan være det grus og sand, der ligger under stenene, der ikke er komprimeret godt nok. Vi ved det ikke, siger han.

Strandpromenaden er lavet i sorte, saltvandsresistente klinker, der er lagt ved håndkraft. Dette er gjort for at undgå at belægningen skrider, og at saltvand kan trænge ind.

Men det er lige præcis, hvad der er sket.

Mandag er der indkaldt til et krisemøde i sagen, hvor rådgivere og entreprenører skal blive enige om, hvad der nu skal ske med strandpromenaden i Sønderborg.