Annonce:
Annonce:

Sønner smed brandbomber: Nu bliver otte indvandrer-familier smidt ud af boligområde

Nu er det nok: Det sker efter at en række unge 15-18-årige er blevet dømt for at smide brandbomber efter politiet

Video: Local Eyes
Annonce:
Følg Samfund

Hele otte indvandrer-familier i Vollsmose i Odense bliver efter alt at dømme snart smidt ud af deres respektive lejligheder.

Det er de to bolig-selskaber Fyns Almennyttige Boligselskab og Civica, der har opsagt de otte familier.

Se flere videoer på Local Eyes.

Årsagen er, at familierne huser de 15-18-årige kriminelle ballade-magere, som i juni sidste år kylede molotow-cocktails og sten efter flere politi-patruljer i Vollsmose.

De otte unge fra blandt andet Somalia og Irak fik i begyndelsen af januar i år straffe på otte måneders fængsel for deres livsfarlige adfærd, hvor selv små børn risikerede at blive ramt af de flyvende brandbomber og sten.

Brandbomber mod politi: Den slags skal vi ikke have boende

Som en krigs-zone
De unge havde forberedt angrebet ved at samle kasteskyts og fylde brændbar væske på flasker. Blandt andet blev tre patruljevogne ramt.

Annonce:

- Det var som en krigs-zone, har betjente efterfølgende forklaret.

Nu har boligselskaberne fået nok og de otte familier er blevet opsagt.

Hensyn til beboerne
Kundechef Jacob Michaelsen fra Fyns Almennyttige Boligselskab bekræfter overfor Ekstra Bladet, at fire af de opsagte familier har lejemål i boligselskabet. Opsigelserne er sket af hensyn til de øvrige beboere i området.

- Men jeg må henvise til vores direktør Bent Bøllingtoft, hvis du ønsker yderligere kommentarer, lyder det fra Jacob Michaelsen.

Ekstra Bladet han gentagne gange forsøgt at indhente en kommentar fra Bent Bøllingtoft.

Skal færdes trygt
Direktøren i Civica, Jens Pilholm, siger til Ekstra Bladet, at fire familier i Civica er blevet opsagt af hensyn til de øvrige beboere i Vollmose.
- Det er hensynet til flertallet, der bestemmer. Både beboere og politi skal kunne færdes trygt i Vollsmose, siger direktøren.

Annonce:

Af de otte dømte har de seks anket dommen. Derfor er det i første omgang kun de to endeligt dømtes familier, der skal fraflytte området i løbet af kort tid.

- Vi har som sagt også opsagt de øvrige lejemål. Men vi kræver ikke, at disse familier skal flytte, før der er faldet endelig dom i disse sager. Opsigelsen er således gjort betinget. Men hvis dommene stadfæstes, så skal familierne  naturligvis ud, fastslår direktøren i Civica.

Har hyret advokat
Fem af de opsagte familier har nu hyret en advokat til at sikre, at de kan blive boende i Vollsmose på trods af genvordighederne.

- Jeg kan bekræfte, at jeg er advokat for de fem familier. Jeg synes, at det er dybt problematisk, at familierne er blevet opsagt, fordi sønnerne har begået ulovlighederne. Fire af de fem sager er anket til en højere retsinstans. Før der er afsagt endelige domme, mener jeg ikke, at det er rimeligt at tvinge mine klienter til at flytte, siger forsvarsadvokat Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Men det er vel rimeligt nok, at boligselskaberne forsøger at skabe et trygt område. Det har dine klienters børn jo ikke ligefrem skabt ved at kaste med brandbomber mod politiet?

- Jeg er enig i, at det er en alvorlig sag at kaste med sten og molotow-cocktails mod politiet. Men derfor bør man stadig afvente den endelige dom. Hvad nu, hvis en af de dømte bliver frifundet, spørger Mette Grith Stage.

Familier straffes
Den kendte forsvarsadvokat mener også, at det er urimeligt at straffe de unge mænds familier ved at sætte dem på gaden.

Advokat Mette Grith Stage. Foto: Claus Bonnerup.
Advokat Mette Grith Stage. Foto: Claus Bonnerup.
 

- Man kan jo ikke bare sende folk ud på gaden uden tag over hovedet. Forældre og søskende er jo ikke dømt for noget.

Men derfor skal det vel stadig have konsekvenser, når man ikke opfører sig ordentligt?

Annonce:

- Ja, selvfølgelig skal det have konsekvenser. De unge mænd har fået domme på otte måneders fængsel og det er faktisk en meget høj straf, når man ser på deres alder. Men man bør også se på, at de ikke er straffede før,  og de har ikke fået nogen advarsler fra bolig-foreningerne tidligere. Mig bekendt har de ikke lavet ballade derude før.

Jeg ved, at mine klienter er meget kede af den opståede situation. Og jeg håber virkelig, at denne sag kan løses uden at familierne bliver sat på gaden, siger Mette Grith Stage til Ekstra Bladet.

Mette Grith Stage vil nu tage kontakt til boligselskabernes advokater i et forsøg på at få løst sagen.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få kontakt med de opsagte familier.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: