Annonce:
Annonce:

Søren Brostrøm afviser underdosering med covid-19-vaccine

Sundhedsstyrelsens direktør siger, at der hele tiden har været drøftelser mellem sundhedsmyndighederne

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, afviser, at der har været systematisk underdosering med covid-19-vaccinen. Foto: Jonas Olufson
Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, afviser, at der har været systematisk underdosering med covid-19-vaccinen. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Samfund

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm afviser mandag, at man i forbindelse med vaccination mod covid-19 har underdoseret fra sundhedsmyndighedernes side.

- I konkrete situationer kan der selvfølgelig godt ske fejldosering, men så er det ikke på grund af vores retningslinjer, og det vil være sjældent, det er sket.

- Vi har heller ikke prøvet at skjule noget, men tværtimod haft grundige drøftelser med fagfolk i regioner og med kolleger på Statens Serum Institut og i Lægemiddelstyrelsen, siger han i en pressemeddelelse.

Da udrulningen af coronavacciner i Danmark tog fart i foråret 2021, fandt Sundhedsstyrelsen på en måde at udnytte de knappe vacciner bedre.

Det skete ved at trække en ekstra dosis op ad hætteglas med coronavaccinen fra Pfizer-BioNTech, og retningslinjen blev fulgt i det meste af landet i et år.

Annonce:

Men den metode førte til en systematisk underdosering med vacciner, skrev DR søndag aften. Mediet havde fået lavet et forsøg på Teknologisk Institut.

Forsøget viser ifølge DR, at hver dosis vaccine er blevet ti procent mindre, end det anbefales, med fremgangsmåden.

Men ifølge Sundhedsstyrelsen bidrager forsøget ikke med ny viden. Sundhedsstyrelsen har heller ikke krævet, at der blev trukket ekstra doser vacciner ifølge Søren Brostrøm.

- Vi har konsekvent, både i vejledninger, i notater og i kommentarer til DR og andre medier været meget tydelige om, at vi ikke krævede, at der skulle optrækkes mere end de doser, som fabrikanten garanterede, siger han i pressemeddelelsen.

- Men der kunne trækkes flere doser op, hvis det kunne sikres, at der var tale om fulde doser, opmålt på den måde, som produktresuméet angav.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Søren Brostrøm fortalte tidligere på året, at alle særligt sårbare vil få tilbudt et fjerde stik:

Annonce:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: