Søren Pape om kærestens spritkørsel: - Hans livs dumhed

- Jeg var nødt til at offentliggøre min samlevers sprit-anholdelse på Facebook, siger justitsministeren til Ekstra Bladet

Hør hvad Pape havde at sige til sagen her (Video: Claus Bonnerup)

Det var en grim streg i regningen for den konservative justitsminister, Søren Pape Poulsen, at hans dominikanske samlever, Josue Medina Vazquez , i torsdags blev anholdt med en velvoksen kæp i øret bag rattet i en bil i Viborg.

I formiddag løftede ministeren for første gang sløret for, hvad der fik ham til selv at offentliggøre anholdelsen.

Det skete i et kort interview med Ekstra Bladet, hvor han fortalte om sit beslutning og hurtige opslag på Facebook efter anholdelsen, som fandt sted ved 22-tiden efter et tip fra Burger King på Holstebrovej i byens udkant.

Nødvendigt for mig at fortælle om anholdelsen
- Jeg følte, det var nødvendigt for mig - ikke mindst i det job jeg har - at gå på Facebook så hurtigt som muligt og lægge sagen frem, sagde Søren Pape tidligere i dag ved indvielsen af en rullende politistation til Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg ved jo godt, at interessen samler sig om mig i sådan en sag, selv om det ikke er mig, der var den anholdte. Jeg lagde straks alle kort på bordet, og han (kæresten Josue, red.) er også klar over, at han begået sit livs dumhed.

Søren Pape lægger ikke skjul på, at samleveren med en foreløbig promille på 1,25 skal straffes som alle andre spritbilister.

Parret skal giftes til sommer i Viborg Domkirke - mindre end 100 meter fra deres hjem i det centrale Viborg -, men sagen vil ikke spille nogen rolle i den forbindelse, siger den ene brudgom.

- Ikke det mindste. Det hedder jo 'i lyst og nød', ikke?

Taget for spritkørsel: Sådan foregår det  

Burger King tippede politiet om Papes kæreste

Justits-Papes forlovede taget i spritkørsel