Sørgende mor pumper brystmælk i 63 dage efter søns død

Hun har doneret 14 liter brystmælk for at redde andre babyers liv

I 63 dage efter hendes for tidligt fødte søn døde, har Sierra Strangfeld pumpet brystmælk. Det blev til 14 liter, som hun nu har doneret væk. Privatfoto
I 63 dage efter hendes for tidligt fødte søn døde, har Sierra Strangfeld pumpet brystmælk. Det blev til 14 liter, som hun nu har doneret væk. Privatfoto
Følg Samfund

Da Sierra Strangfeld fra Wisconsin og hendes mand, Lee, blev forældre for første gang til deres nu 18 måneder gamle datter, Porter, var det ikke muligt for den nybagte mor at amme. Datteren har et stramt tungebånd, der gjorde det umuligt for hende at få mælk fra sin mors bryst.

Så da Sierra Stranglefeld igen blev gravid, havde hun glædet sig meget til endelig selv at kunne give bryst til sit eget barn. Men i 20. graviditetsuge fik hun og manden en hjerteskærende nyhed hos lægen. Deres ufødte søn blev diagnosticeret med en sjælden genetisk lidelse, Edwards syndrom, som forårsager livsfarlige fødselsdefekter og ofte resulterer i dødfødsel.

I september fik forældreparret at vide, at der nu var stor sandsynlighed for, at barnet ville dø i livmoderen. Så de valgte at få foretaget et akut kejsersnit, så de kunne nå at møde sønnen i live.

Lille Samuel Lee kom til verden via kejsersnit to måneder før terminen, som var sat til 13. november. Han levede i tre timer, før han sov ind i sin mors arme.

Det skriver blandt andre TODAY Parents.

'At pumpe er ikke for de svage'
I de timer, hvor lille Samuel Lee stadig var i live, tog Sierra Strangfeld en beslutning. Hun ville pumpe sit brystmælk helt frem til sin termin. Mælken ville hun donere til andre små babyer, som ikke kan amme. Præcis som hendes datter fik doneret mælk på grund af sit stramme tungebånd.

'Jeg kunne ikke redde Samuels liv, men måske kunne jeg redde en anden babys liv', skriver den sørgende mor i et opslag på Facebook, som hun lagde på Facebook 13. november - på datoen, hvor hun var sat til at føde sin søn.

'At pumpe er ikke for de svage. Det er hårdt. Mentalt og fysisk. Og det er endnu hårdere, når du ikke har en baby', skriver Sierra Strangfeld videre i opslaget, der er blevet delt næsten 5000 gange på det sociale medie.

Hun har efterfølgende opdateret sit opslag med en stor tak for de mange venlige og opmuntrende ord, der er kommet hendes vej, siden hun lagde sin historie på Facebook.

'Jeg havde ALDRIG forventet, at det her skulle gå viralt på den måde,' skriver moderen, der sammen med sin tekst har delt billeder af de 14 liter mælk, hun pumpede i de 63 dage, der var mellem fødslen og terminsdatoen.

Til Today Parents fortæller Sierra Strangfeld, at hun ikke på noget tidspunkt, efter at hun fik at vide, hvad sønnen fejlede, overvejede en abort.

- Det kom aldrig på tale. Vi ville gerne møde denne fantastiske gave, og vi ville gøre alt, hvad vi kunne for at møde ham og behandle ham som som enhver anden baby, vi ville blive velsignet med.

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU