Søvnekspert: Sådan får du børnene til at sove – HELE natten

En søvnkonsulent, der kalder sig selv 'søvnbarnepigen' giver råd, som skulle få børn til at falde i søvn - og blive ved med at sove hele natten

En sprayflaske er blandt de simple råd, som søvnkonsulenten Lucy Shrimpton har til hvordan du får dit barn til at falde i søvn om aftenen. (Arkivfoto: POLFOTO))
En sprayflaske er blandt de simple råd, som søvnkonsulenten Lucy Shrimpton har til hvordan du får dit barn til at falde i søvn om aftenen. (Arkivfoto: POLFOTO))

Sengetid for de små kan for mange forældre være en utrolig stressende stund og en evig kamp mod tålmodigheden.

Men det er der slet ikke nogen grund til, mener søvnkonsulent Lucy Shrimpton. Hun kalder sig selv ’Sleep Nanny’ (søvnbarnepige, red.), og har specialiseret sig i søvnvaner for 0-6-årige.

Se også: Det her bliver dit bedste vækkeur nogensinde

I et interview med FEMAIL fortæller hun om sin nye bog, 'The Sleep Nanny System', som er fyldt med råd til forældre, der har svært ved at overkomme putnings-seancen om aftenen.

Lucy Shrimpton lægger stor vægt på at fortælle, at hun ikke går ind for det populære råd om at ignorere børnene, når de græder, fordi de ikke kan sove.

Se også: Søvnekspert: Tortur at folk skal arbejde før kl. 9

Men hvis børnene er vant til, at det er forældrenes trøst, der skal til, når de ikke kan sove, bliver de vant til at søge netop det, mener ’barnepigen’:

- Vi har alle perioder i løbet af natten, hvor vi er vågne. Problemet med børn er, at de bliver for vågne, og ikke kan finde ud af, hvordan de falder i søvn igen, siger Lucy Shrimpton til FEMAIL.

- Det, de skal bruge for at falde i søvn ved sengetid er også det, de skal bruge for at falde i søvn igen, når de vågner midt om natten, fortsætter hun.

Se også: Økonom: Derfor skal vi have weekend i tre dage

Spray de gode drømme frem

Som et af rådene i hendes nye bog, anbefaler hun at ’sprøjte gode drømme’ frem, der hvor barnet skal sove.

- Det er en god måde at overvinde idéen om monstre og andre uhyggelige ting, uden at nævne de negative tanker, forklarer søvnbarnepigen.

Se også: Forskere opklarer søvnmysterium

En ’gode-drømme-spray’ kan bare bestå af en almindelig sprayflaske med vand, eventuelt tilsat noget frugtfarve, så det bliver endnu mere magisk for barnet, foreslår Lucy Shrimpton. Når barnet vågner om natten, kan man eventuelt efterlade flasken hos dem, så de selv kan spraye de gode drømme frem, når de vågner midt om natten – men selvfølgelig kun, hvis sprayflasken er egnet til børn, understreger søvnkonsulenten.

Prøv med en sandwich

Hvis problemet er, at dit barn har svært ved at ligge stille i sengen, og derfor har svært ved at falde i søvn, foreslår Lucy Shrimpton en 'sandwich-putning’.

Se også: Få fuld kontrol over din søvn

Det gør man ved at lade som om, at man laver en sandwich ud af sit barn, og at han eller hun udgør fyldet.

- Brug kærlige ’snit’ med dine hænder, op og ned ad hendes krop på en masserende måde, for at tilføje mere fyld til sandwichen, siger Lucy Shrimpton.

- Det er lidt af et show, men hvis man gør det rigtigt, kan det virkelig få et lille barn til at fokusere på at blive i sengen, siger hun.

På nettet har videoer fra tid til anden hittet, hvor forældre udviser mirakler , når det gælder om at få børnene til at sove. Se bare her, hvordan barnet falder i søvn på bare 42 sekunder.

En forælder kunne dog i april måned prale af muligvis at slå rekord, når det galt at få de små til at sove. Tæl selv, hvor få sekunder (!!), det tager ham at få den lille ind i drømmeland. 

 

20 kommentarer
Vis kommentarer