Sogn ved Aarhus ramt af nedlukning - men intet skal lukke

Astrup Sogn ved Aarhus overskrider myndighedernes smittegrænse, men har ingen skoler og kulturtilbud

Så langt er vi nået med covid-19-vaccinationerne

Så langt er vi nået med covid-19-vaccinationerne

Astrup Sogn i Aarhus Kommune har haft stigende smitte med coronavirus og har lørdag overskredet myndighedernes grænse for automatisk nedlukning. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Men i praksis får det ikke den store betydning, for i sognet er der ikke skoler, fritidstilbud og kulturinstitutioner, som ellers skulle være lukket fra på mandag.

Der er daginstitutioner i sognet, men de bliver ikke lukket. Det fortæller Hanne Linnemann, der er leder i Sundhedsstaben, Sundhedsstrategi og Forebyggelse i Aarhus Kommune, til TV 2.

- Selv om det hedder en nedlukning, er der ikke tale om en reel nedlukning, men blot nogle skærpede retningslinjer, der skal følges.

- Det betyder blandt andet, at vi vil opfordre forældrene til, så vidt det er muligt, at holde deres børn hjemme fra institutionerne, så vi kan få smitten under kontrol, siger Hanne Linnemann til TV 2.

Astrup Sogn omfatter blandt andet de små byer Ask og Astrup, og 2142 personer bor i sognet.

Et sogn bliver ramt af nedlukning, hvis det på en uge har en incidens - smittede per 100.000 indbyggere - over 1000, flere end 20 smittede de seneste syv dage og en positivprocent på over tre.

Det er første gang siden 11. juni, at et sogn overskrider smittegrænsen for automatisk nedlukning. Dengang gik det ud over Spentrup Sogn i Randers Kommune.

Flere andre sogne bevæger sig også på grænsen af en nedlukning. I Skelund Sogn i Mariagerfjord og Saltum Sogn i Jammerbugt er lørdag blot henholdsvis ét og to smittetilfælde fra en nedlukning.

Også Vollsmose Sogn i Odense kan styre mod en nedlukning. Her er incidenstallet lørdag på 897, og kommer det over de 1000, lukker sognet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.