Sol og varme andre steder: Men her vil regnen vælte ned

Der bliver ikke meget solskinsø over Bornholm i de kommende dage, hvor frontsystem kommer ind og rammer

Solen har bagt landet de sidste par uger. DMI kommer her med en vejrudsigt

Der er stadig afbrændingsforbud i samtlige 98 kommuner, men spørger man DMI, er der noget, der tyder på, at beredskabet i en af kommunerne meget snart skal til at overveje, om forbuddet skal ophæves.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI, Lars Henriksen, til Ekstra Bladet.

Det handler om solskinsøen Bornholm. For der kommer ikke meget vand fra oven andre steder i Danmark.

- De kan godt få lidt mere regn på de kanter de næste par døgn. De ligger meget tæt på det frontsystem, som er inde og drille lidt. Især i løbet af torsdagsdøgnet lader det til, at være et af de steder, hvor der er mulighed for at få ændret væsentligt på tørkeindekset, siger Lars Henriksen.

En prognose viser, at der kan falde helt op til 25 millimeter, fortæller Lars Henriksen.

- Men det er med et vist forbehold. For det kommer til at afhænge af, om frontsystemet kommer ind og rammer Bornholm, eller om det kommer til at ligge lige øst for øerne, siger Lars Henriksen videre.

Selv er Lars Henriksen noget mere tilbageholden.

- Jeg forventer, at der kommer mellem 10 og 15 millimeter regn, siger han til Ekstra Bladet.

Ellers har tirsdagens vejr i en del af landet adskilt sig ved at være noget mere gråt, end vi har været vant til. Sidst på aftenen er det også begyndt at regne en smule i København.

Samfund Skybrud og torden truer: Sådan bliver vejret resten af juli

Der er ifølge Lars Henrisken tale om byger, og de vil bevæge sig vestover i løbet af natten. Dog tyder det på, at Midt- og Nordjylland går fri.

. Men det er ikke noget af betydning. Prognoserne siger, at der vil falde mellem 0,1 og 0,5 millimeter i løbet af en ti minutters periode. Det er ikke alverden, siger Lars Henriksen.

Det vil fortsat være lunt i de kommende dage.

- Der er masser af varme stadigvæk. Det er nærmest som i subtroperne. I morgen vil vi have 20-25 grader i dagtimerne. I midten og i den nordlige del af Jylland endda helt op til 28 grader. Det vil forblive sommerligt de næste dage, siger Lars Henriksen.

I næste uge er det stadig noget usikkert, hvordan vejret vil være. Lars Henriksen fortæller, at den nuværende vejrsituation gør det lidt tricky at forudsige, hvordan det kommer til at blive.

Denne simulator-illustration viser maksimum-temperaturerne målt den 3. juli.  (University of Maine Climate Reanalyzer) Samfund Verden er ramt af ekstrem varme: Rekord på 51.3 grader

- Men vi holder særligt øje med Bornholm, hvor det altså ser ud til, at de får noget vejr, som måske vil glæde landmændene, men hvor turister på ferie måske vil have en anden mening, siger Lars Henriksen.

17 kommentarer
Vis kommentarer