Annonce:
Annonce:

Sol og varme til hele landet: Her rammer det dig

Landet bliver hen over weekenden delt op, så dele af landet får sol lørdag, mens det kommer til resten af landet søndag

Der bliver mulighed for at sætte sig udenfor og nyde solen hen over weekenden, lige som tilfældet er her på et billede fra september sidste år. Foto: Stine Tidsvilde
Der bliver mulighed for at sætte sig udenfor og nyde solen hen over weekenden, lige som tilfældet er her på et billede fra september sidste år. Foto: Stine Tidsvilde
Annonce:
Følg Samfund

Efter at regnen er væltet ned over hele landet og vi allerede fik opfyldt den normale kvote for regn omkring midt i måneden, har vejret behersket sig lidt, og her sidst i september ser det ud til, at vi får noget, der minder om det stabile vejr, vi sukkede efter hele sommeren.

Både lørdag og søndag ser nemlig ud til at blive vejrmæssigt fornuftige dage, hvor landet kommer til at deles lidt om solen og varmen.

- I dag er det nok mest i den sydvestlige halvdel af landet, hvilket vil sige den sydvestlige del af Jylland og henover Fyn, at der er størst chance for sol, siger vagthavende meteorolog hos DMI Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at der også kan komme sol i resten af landet, men at det i så fald kun bliver enkelte kig til solen mellem skyerne.

Annonce:

De områder, der får mest sol i løbet af dagen, kan få temperaturer op mod 18-19 grader i løbet af lørdagen, mens det bliver en smule køligere på Sjælland og i Nordjylland.

En vis rimelighed
Søndag er rollerne så byttet om, hvor det især er på Sjælland, at man vil kunne få en fornemmelse af sommer.

- Specielt københavnsområdet kan godt komme over 20 grader. Men specielt på Sjælland og Lolland-Falster bliver det varmest i morgen, og de skyer, der har ligget over den østlige del af landet, de er så drevet over til jyderne søndag. Så der er en vis rimelighed i og med, at goderne bliver fordelt, lyder det fra Thyge Rasmussen.

Selvom der altså kommer til at være en del skyer over landet både lørdag og søndag, ser der ikke ud til at være meget vand i dem.

- Jeg vil ikke 100 procent lægge hovedet på blokken, for der kan komme lidt dråber hist og pist, men det er meget lidt, hvis der overhovedet kommer noget, lyder det fra meteorologen.

Annonce:

- Det gode ved det hele er jo også, at der ikke er ret meget vind, så når solen kommer frem, og det næsten er stille vejr, så føles det rigtig behageligt, tilføjer han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: