Soldaterforening: Veteraner rammes af kontanthjælpsloft

Cirka 500 danske krigsveteraner vil blive ramt af kontanthjælpsloft, som er til afstemning torsdag

Følg Samfund

Det kommer til at gå ud over krigsveteraner, der har kæmpet i krige, som Danmark har været involveret i, at blå blok med al sandsynlighed vil vedtage et kontanthjælpsloft torsdag.

Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF) samt fonden Soldaterlegatet, der støtter krigsveteraner og pårørende, skønner ifølge DR Nyheder, at omkring 500-600 veteraner risikerer at blive ramt af kontanthjælpsloftet.

For nogle af soldaterveteranerne vil det betyde, at de mister omkring 2000 kroner hver måned.

- At tage penge fra de her folk er fuldstændig uforståeligt, siger Flemming Vinter, forbundsformand i HKKF til DR Nyheder.

- Det vil gøre deres hverdag endnu vanskeligere, og vores bekymring er, at det kan komme til at betyde, at nogle ender med at måtte flytte fra hus og hjem, siger han.

Der findes ikke nogen officielle tal for, hvor mange veteraner der er på kontanthjælp.

- Når vores medlemmer er på kontanthjælp, er det ikke fordi, de synes, det er fedt eller sjovt, eller fordi de er arbejdssky. Det er fordi, de har nogle problemer at slås med i hverdagen, siger han til DR Nyheder.

Økonomisk rådgiver for Soldaterlegatet Søren Meldgaard understreger, at veteraner, der lider af posttraumatisk stress, PTSD, bliver enormt stressede af små ændringer og usikkerheder i økonomien.

René Christensen, DF's finansordfører, forstår veteranernes frustration, men mener dog ikke, at det er urimeligt.

Ifølge ham må man for eksempel se på, om man kan få omlagt et lån med høj rente, eller bede banken om at gøre noget andet, så man kan få hverdagen til at hænge sammen med et lavere rådighedsbeløb.

Det gør indtryk på Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen, at veteraner sidder fastlåst på kontanthjælp.

Han slår ifølge DR Nyheder fast, at veteraner på PTSD slet ikke bør være på kontanthjælp.

- Der har vi en opgave med at sikre, at der ikke er mennesker i kontanthjælpssystemet, som burde være på vej mod en arbejdsskadeerstatning eller at få afklaret, om de eventuelt skal i fleksjob eller på førtidspension, siger han til DR Nyheder.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+