Soldrevet fly sætter kurs mod Europa på 90-timers-tur

Om knap fire døgn ventes det soldrevne fly Solar Impulse 2 at lande i Spanien efter en tur over Atlanterhavet

Bertrand Piccard tager en selfie ombord på Solar Impulse 2 under rejsen fra Dayton, Ohio, til Lehigh Valley International Airport i  Allentown i maj 2016. Foto: Bertrand Piccard/Solar Impulse via AP)
Bertrand Piccard tager en selfie ombord på Solar Impulse 2 under rejsen fra Dayton, Ohio, til Lehigh Valley International Airport i Allentown i maj 2016. Foto: Bertrand Piccard/Solar Impulse via AP)

Solar Impulse 2, et soldrevet fly på en historisk jordomrejse, har taget fat på en af de sidste etaper mod endemålet i Abu Dhabi.

Mandag er flyet lettet fra New York med piloten Bertrand Piccard i cockpittet, skriver det schweiziske hold bag jordomrejsen på Twitter. Kursen er sat mod Sevilla i Spanien.

Solar Impulse 2 indledte rejsen i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater i marts sidste år med et overordnet mål om at sætte fokus på alternative energikilder.

Flyvningen skulle ifølge planen vare fem måneder. Men flyet måtte stå stille ni måneder på Hawaii på grund af skader på batterierne.

Cockpittet i flyet er kun 3,8 kvadratmeter. Stolen, som piloten sidder i, fungerer både som seng og toilet.

Hvis der ikke er turbulens, er det muligt at slå autopiloten til og tage en lur. Men højst i 20 minutter.

Solar Impulse 2 har et vingefang på 72 meter, og vingerne er dækket af 17.248 solpaneler, der ikke er tykkere end et hårstrå.

Flyet samler solenergi om dagen, som bliver gemt i lithiumbatterier. Den opbevarede energi holder flyet på vingerne om natten, når solen er væk.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere