Solen holder fri i påsken

I denne uge starter det gode vejr, som fortsætter til begyndelsen af april. Men en uge i marts ser knap så god ud, og gæt, hvilken det er

Det er ikke meget, vi har set til solen de seneste par måneder, men nu kommer den. Desværre holder den, lige som mange danskere, ferie i påsken. Foto: Jens Dresling
Det er ikke meget, vi har set til solen de seneste par måneder, men nu kommer den. Desværre holder den, lige som mange danskere, ferie i påsken. Foto: Jens Dresling
Følg Samfund

Så er det lige om hjørnet - foråret! I løbet af denne uge vil man muligvis begynde at se latte-drikkende danskere på fortorvscaféerne, der, med solbriller for øjnene, mæsker sig i forårssolen. Men i påsken lader det til, at man må skifte solbrillerne ud med gummistøvler - her bliver vejret nemlig helt anderledes.

Påske-weekenden
Vejret i påsken bliver præget af et lavtryk og fronter, der resulterer i ustabilt vejr med en del regn. Sådan lyder det fra DMI, der netop har modtaget en rapport for påskevejret.

- Til at starte med bliver det tørt og køligt vejr, men som det ser ud nu, så bliver det efterhånden mere ustabilt, og det betyder flere skyer, fronter og nedbør, siger Martin Lindberg fra DMI.

Det bliver især omkring skærtorsdag og langfredag, at vejret bliver ustabilt med regn, men skyerne gør til gengæld, at vi ikke får frost i nattetimerne. Temperaturerne i dagtimerne kommer til at ligge mellem fem og ti grader.

Frem mod påske
Ifølge DMI er det flotte vejr på vej, og vi skal ikke vente længe. Allerede i denne uge kommer der en del sol, og især weekenden bliver solrig. Alt dette skyldes et højtryk, som bevæger sig ind over Danmark.

- Der bliver svagere vind og mulighed for sol. Men der kommer ikke så høje temperaturer endnu, lyder det fra Martin Lindberg, som forklarer, hvordan højtrykket bliver bygget yderligere op i løbet af næste uge:

- Den milde luft kommer ind over landet i starten af næste uge. Der vil være tørt, og vi vil efterhånden få solskin. I midten af næste uge er der gode chancer for sol, og vi kan få temperaturer på op til 10 grader - måske enkelte steder med op til 15 grader.

I slutningen af næste uge, ser det dog ud som om, at den kolde luft kommer tilbage.

Efter påske
Selvom påskevejret ikke ser ud til at blive solrigt og varmt, så vender højtrykket tilbage efter den gule højtid. Her bliver vejret igen stabilt, og måske pibler folket frem fra deres huler med solbrillerne placeret på næsen og med panden i solen.

- Vejret ser lovende ud frem til påske og også efter påsken i begyndelsen af april, men ugen omkring påske bliver med ustabilt vejr. Det er dog umuligt at sige fra og til hvilken dato, siger Martin Lindberg.

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+