Solen 'nej tak' - det her er meget federe

Søndag er der Den Store Biografdag, og det har fået danskerne til at droppe strandturen - heriblandt Christian Myntemeier og hans søn Lauritz, der skal se Asterix

Christian Myntemeier og hans søn Lauritz droppede solen for at gå i biografen og se Asterix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Christian Myntemeier og hans søn Lauritz droppede solen for at gå i biografen og se Asterix. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturnålen nærmer sig for en sjælden gangs skyld det røde felt.

Derfor er der nærmest ingen undskyldning for ikke at tage badebukserne under armen og nyde solens stråler på Danmarks kridhvide strande, inden det igen bliver gråvejr i næste uge.

Men stranden har fået en konkurrent.

Samfund - 23. aug. 2015 - kl. 09:30 Strandbabes: Solcreme? Nej, det er jo bar’ Danmark

Søndag er det nemlig Den Store Biografdag, hvilket betyder, at biografgængerne kan komme i biografen for halv pris på samtlige forestillinger i hele Danmark.

- Vi vil gerne kvittere for publikums opbakning til biograferne, der i år kommer til at slå alle rekorder. Vi forventer, at der kommer mellem 100.000 og 150.000 biografgæster i dag, siger formand fra Danske Biografer, Kim Pedersen, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet besøgte københavner-biografen Palads tidligt søndag eftermiddag, og her var der nærmest sort af mennesker, der alle havde valgt at droppe solens stråler og i stedet satte sig til rette i biografens mørke og nyde en film.

Blandt de forventningsfulde biografgæster var syvårige Lauritz og hans far Christian Hyntemeier.

- Vi skal ind at se Asterix og Obelix. Vi skulle have været inde at se den i Sønderborg, men der havde de den ikke. Så nu ser vi den i dag, siger Laurtitz.

- Ville du ikke hellere være ude at nyde solen, når nu der er så godt vejr?

- Det ville jeg gerne, hvis der havde været en biograf udenfor, siger Lauritz.

Far og søn viste dog ikke, at der var Store Biografdag i dag.

- Det er et rent tilfælde, at vi tog i biografen i dag. Vi fandt ud af, at der var halv pris, da vi bestilte billetter i går, siger Christian Hyntemeier.

For langt til stranden
De tre unge piger Benedikte, Sofie og Ida var netop kommet ud fra biografens mørke og nød solens stråler på trappen foran Palads, hvor de havde set tegnefilmen Minions.

- Vi er her, fordi det er billigt. Det er alt for langt ud til stranden, for så skal man helt ud på Amager, og det tager jo lang tid. Og filmen var rigtig god og sjov, siger de unge piger i kor.

 

Jonas Bengtsen var også på vej i biografen og stod og nød det sidste af en hvislende fadøl og en cigaret.

- Der var halv pris, og så er det søndag, og så havde jeg ikke rigtig noget at lave. Jeg skal ind og se Fars Sygt Fede Bilferie, fordi den lød sjov. Men jeg havde ikke gået ind for at se den, hvis der ikke havde været halv pris, siger han.

- Hvorfor er du ikke på stranden, nu når vejret er så godt?

- Det var sgu lidt uoverskueligt, siger han med en afslappet stemme.Formand: Vejret er ikke en bet
Hos Danske Biografer er man overbevist om, at dagen bliver en succes, selv om det er ideelt strandvejr.

- Historien har vist, at hvis filmen og tilbuddet er rigtigt, så betyder godt vejr ikke noget. Den bedste måned i nyere tid var en hed, hed juli for fire år siden. Så det handler udelukkende om, at den rigtige film er på plakaten, siger formand Kim Pedersen.

- Skal du selv i biografen i dag?

- Ja, jeg skal lige ned og kigge i Kinopalæet, men jeg skal ikke ind at se nogle film. Jeg har allerede set dem allesammen, siger formanden for Danske Biografer med et grin.

Det er sjette gang, at Danske Biografer holder den årlige begivenhed Den Store Biografdag.

44 kommentarer
Vis kommentarer