Solen trækker sig tilbage i weekenden

Weekenden har tendens til at blive kold og overskyet, men næste uge bliver smuk med smuk på ifølge DMI

(Polfoto)
(Polfoto)

- Man skal nok finde vinterjakken frem igen.

Sådan lyder meldingen fredag morgen fra DMI's vagthavende meteorolog Lars Henriksen, som fortæller, at solen holder en lille pause over Danmark henover weekenden. Fredagen starter dog flot.

- I dag, fredag, bliver en pæn dag med nogen eller en del sol. Det kan godt være lidt skyet først på dagen, men de forsvinder, og så kommer temperaturerne op på mellem tre og syv grader, siger Lars Henriksen.

Vinden kommer til at være svar fra øst og nordøst, og kan ved Østersøen blive lidt frisk.

- Men så bliver weekenden desværre lidt anderledes. Lørdagen starter godt nok med sol i de nordlige og vestlige egne, men så kommer skyerne, siger Lars Henriksen fra DMI.

Dog kun små dryp
Den vagthavende meteorolog fortæller, at i og med de største sol-chancer lørdag formiddag er i Nord- og Vestjylland, så er det også her, at temperaturerne vil være højest.

- Men de sniger sig altså ikke over syv grader. I hele landet ligger de mellem tre og syv grader, og vinden er let til frisk. I den sydlige del af landet kan der altså godt blive råkoldt, men til gengæld får vi næsten ingen regn. Kun nogle dryp, siger Lars Henriksen.

Søndagen lægger ud, som lørdagen slap os, men så kommer den dejlige opklaring.

- Søndag eftermiddag kan der være en tendens til opklaring i de sydlige og østlige egne. Og det er altså startskuddet til en rigtig flot næste uge, siger Lars Henriksen fra DMI.

Smuk med smuk på
For hvis denne uge har været dejlig, så bliver næste uge kun endnu smukkere.

- Mandag, tirsdag og onsdag ser lige nu ud til at blive rigtig flotte.

- Der bliver tørt vejr med en del sol. Temperaturerne kan faktisk godt snige sig op til mellem 7-13 grader, så det bliver noget bedre end i weekenden, siger den vagthavende meteorolog, Lars Henriksen.

Du kan læse mere om vejret på Vejret.dk

8 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere