Solformørkelse: Danskerne stimler sammen ved Planetariet

Masser af danskere håber at få et glimt af solformørkelsen, men bliver de skuffede?

Danskernes har været ganske vilde i varmen i forbindelse med solformørkelsen. Derfor er hundredevis af mennesker også mødt op ved Planetariet i København, hvor der er en større begivenhed i gang.

Solformørkelser sker, når månen passerer ind forbi solen og skærmer for solens lys. De danske entusiaster kan dog risikere at blive slemt skuffede, for lige nu tyder det på, at udsigten vil være knapt så god på grund af skydækket.

Vi er taget til Planetariet for at følge de danske solformørkelses-fans opleve fænomenet, og du kan følge med live ovenfor

Sådan så det ud i Tórshavn, da månen skyggede for solen. (Foto: Ekstra Bladet TV) Samfund Live fra Tórshavn: Dag blev til nat - og til dag

Fredagens solformørkelse er over Danmark delvis, fordi omkring 80 procent af solen er dækket af månen. Den begynder omkring klokken 9.40 og slutter klokken 12.00.

Se solformørkelsen, som den så ud på Fyn. Se mere video hos Local Eyes.

Solformørkelsesbrillerne er blevet revet væk, men heldigvis er der råd for den slags. Man kan nemlig, hvis man er fiks på fingrene, lave sit eget sol-teleskop. Vi tester det, som vi fik bygget, og du kan se, hvordan det skal gøres her:

12 kommentarer
Vis kommentarer