Solgte billet til fyldt p-plads og gav bøde: Det er grotesk

P-selskabet ParkZone solgte en billet til en fyldt p-plads og gav senere bilisten en bøde. Nu har de tabt en retssag

Det var dette syn, der mødte bilisten, da han kom hjem fra ferie. Også selv om han havde købt billet. Foto: Jonas Olufson
Det var dette syn, der mødte bilisten, da han kom hjem fra ferie. Også selv om han havde købt billet. Foto: Jonas Olufson
Følg Samfund

Ved du noget eller har du oplevet noget lignende? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En forventningsfuld bilist på vej på ferie fik sig en ubehagelig overraskelse, da han skulle parkere sin slæde.

Forinden havde han købt en såkaldt Park & Ride-billet fra ParkZone, som inkluderede parkering tæt på en metrostation og en billet til metroen i København.

Men da han kom frem, var der ingen plads til ham.

Det skriver FDM.

FDM-medlemmet var i forvejen i tidsmangel, fordi han skulle nå sit fly. Derfor valgte han at parkere sin bil udenfor en bås, men da han kom tilbage fra sit ophold i udlandet, sad der en afgift i forruden.

Det fandt han sig ikke i, og han valgte derfor at køre en retssag mod selskabet. Et opgør, som bilisten tirsdag endte med at vinde.

- Vi er meget tilfredse med afgørelsen. Det er helt urimeligt, at man kan købe en p-tilladelse til en bestemt plads og periode, men når man så kommer frem, er der alligevel ikke plads, siger Morten Falk Oddershede, advokat i FDMs juridiske rådgivning, til FDM.

- Det mest groteske er, at p-selskabet bare slår ud med armene og siger, at det er bilistens eget problem og henviser til deres betingelser. Et p-selskab kan ikke bare skubbe risikoen for en fyldt plads over på forbrugeren, når de har solgt en parkering på pladsen, og det var retten heldigvis enig med os i.

Diplomater skider på parkeringsbøder: Her er de største syndere

Vi garanterer ikke noget
Et af stridspunkterne var, at ParkZone havde skrevet i deres handelsbetingelser, at de ikke garanterer, at der er en plads. Men den købte retten ikke. 

- Når man sælger et produkt, hvor hele essensen er parkering, kan man ikke bare i handelsbetingelserne skrive, at man i øvrigt ikke kan være sikker på at have en p-plads. Slet ikke når produktet henvender sig til folk, som skal videre og nå et fly, siger Morten Falk Oddershede.

Bilisten prøvede i første omgang selv at klage til ParkZone, men blev afvist.

Derfor valgte han at gå rettens vej, og det endte med en sejr.

Ved du noget eller har du oplevet noget lignende? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind