Solgte luksusrejser for 500 kroner: Alle handler blev annulleret

Passagerer kunne via den danske del af United Airlines' hjemmeside en kort overgang købe drømmerejser til spotpris. De fik dog en lang næse, da flyselskabet opdagede fejlen

United Airlines annullerer heldige kunders billetter. (Foto: AP/David Zalubowski)
United Airlines annullerer heldige kunders billetter. (Foto: AP/David Zalubowski)
Følg Samfund

Er du blevet snydt af United Airlines? Skriv en sms til 1224 (koster alm. takst) eller en mail til 1224@eb.dk

Kom til Honolulu på Hawaii for under 600 kroner på første klasse.

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det var ikke desto mindre et af tilbuddene på den danske sektion af United Airlines hjemmeside, hvor man kunne bestille billetter fra Heathrow i London til alle destinationer for regulær spotpris.

Det skyldtes ifølge flyselskabet en forkert valutaomregning og derfor aflyste de senere hen alle de afgange, der var købt til spotpris, skriver BBC.com

- Du har købt en billet gennem den danske version af united.com på et tidspunkt, hvor priserne var forkerte. Derfor er vi ikke i stand til at honorere den din billet til den pris, du har betalt. Vi har annulleret din billet, og derfor trækker vi ikke pengene. Hvis du ønsker at bestille din billet til den korrekte pris, kan besøge united.com, lød den mail, der tikkede ind hos køberen af de billige billetter onsdag aften, ifølge USAtoday.

Ikke vores fejl
Flyselskabet forklarer i en erklæring, at de ikke vil godkende handlerne. Fejlen skyldtes nemlig firmaet, der havde leveret software til hjemmesiden.

Fejlen blev første gang opdaget opdaget af sitet Dansdeals.com. På sitet kunne man læse, at man kunne rejse for regulær spotpris, hvis man valgte Danmark som hjemland. Herudover skulle man vælge et kreditkort, der ikke ville trække pengene i en udenlandsk valuta.

Det lykkedes for flere gange at få bestilt billetterne til spotpris, mens andre blev dirigeret hen på en underside, hvor priserne var skyhøje.

Efter United Airlines annullerede billetterne er twitter svømmet over med kritik af selskabet.

Det vides ikke hvor mange, der nåede at benytte sig af tilbuddet. United Airlines har nu fjernet muligheden for at vælge den danske sektion på deres hjemmeside.

Ekstra Bladet har talt med en familie, der har fået annulleret billetter til Rio de Janeiro. 

Ekstra Bladet kender også til et tilfælde, hvor en dansker bestilte to returbilletter fra Heathrow til New York på første klasse for 1026 kroner. De blev også annulleret.

Læs United Airlines forklaring på miseren her.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.