Solhaven-chef om erstatning: Latterligt

Den tidligere forstander for bostedet Solhaven, Søren Virenfeldt, stærkt utilfreds med at få tilkendt erstatning på 50.000 kroner

Den tidligere forstander for bostedet Solhaven, Søren Virenfeldt, er langt fra tilfreds med den erstatning på 50.000 kroner, som han er blevet tildelt efter sammen med flere kolleger at være blevet pure frifundet for i alt 77 anklager om blandt andet vold, ulovlig tvang og mishandling. Foto Ernst Van Norde
Den tidligere forstander for bostedet Solhaven, Søren Virenfeldt, er langt fra tilfreds med den erstatning på 50.000 kroner, som han er blevet tildelt efter sammen med flere kolleger at være blevet pure frifundet for i alt 77 anklager om blandt andet vold, ulovlig tvang og mishandling. Foto Ernst Van Norde
Følg Samfund

Selv om Rigsadvokaten med sin afgørelse har sat en tyk streg under, at Søren Virenfeldt og syv medarbejdere ved bostedet Solhaven i Nordjylland aldrig skulle have været tiltalt for vold, ulovlig tvang og mishandling, så sidder den tidligere forstander langt fra med hænderne over hovedet og jubler, nærmere tværtimod.

- Vi har godt nok fået ret i, at vi er blevet uretfærdigt behandlet, men erstatningens størrelse er latterlig, siger Søren Virenfeldt til Ekstra Bladet.

Efter at Søren Virenfeldt og syv medarbejdere fra det nu lukkede bosted blev pure frifundet efter en retssag, som strakte sig over knap halvandet år fra september 2013 til januar 2015, har de nu ventet i yderligere halvandet år på at få ret i, at de bør have erstatning. Søren Virenfeldt tildeles 50.000 kroner, mens de syv medarbejdere får mellem 25.000 og 50.000 kroner.

- Hvis jeg havde fået tildelt, hvad jeg rent faktisk har tabt på det her, havde det været noget andet, men det her er overhovedet ikke i orden, siger den 63-årige eks-forstander, der måtte dreje nøglen om og lukke Solhaven for tre år siden, da retssagen begyndte.

- Vi tog 25 år om at bygge Solhaven op, og det blev ødelagt af den her sag. Tre af mine tidligere medarbejdere, som har været involveret i sagen, kommer nok aldrig i arbejde igen, fordi de nu lider af posttraumatisk stress.

Søren Virenfeldt forsøgte at starte et nyt bosted op efter frifindelsen i et samarbejde med Himmerlands Rådgivnings Center, men stemplet fra retssagen sidder ifølge Virenfeldt så dybt, at de kun har haft meget få kunder i butikken, som han siger.

- Selv om vi blev frikendt, tænker mange tilsyneladende, at der nok alligevel var noget om snakken. Sådan noget kan måske ikke gøres op i penge, men med de menneskelige og økonomiske omkostninger, sagen har haft for mig og mine kolleger, mener jeg 50.000 er et rystende lille erstatningsbeløb.

Frem mod frifindelsen brugte Søren Virenfeldt og de 11 øvrige tiltalte fra Solhaven i alt 55 retsdage på sagen.

- Jeg er reélt også blevet hindret i at få et nyt job, siger Søren Virenfeldt.

Fire af de frifundne blev nægtet erstatning. Dem og de resterende, inklusiv Søren Virenfeldt, har nu mulighed for at indbringe Rigsadvokatens afgørelse for retten.

 

Forsvarer i Solhave-sag: Bestikkelses-anklage er opspind

 

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.