Sommer i vente: Her bliver det varmest

Det tegner til skønt vejr over hele landet, men nogle steder bliver det varmere end andre

Købmand afslører: Denne vare betyder sommer

Vi vil gerne se, hvordan I nyder det sommerlige vejr i Kristi Himmelfartsferien. Send billeder og video på 1224@eb.dk eller SMS/MMS til 1224 (koster alm. takst) og skriv et par ord om, hvor I er.

Det tegner til at blive nogle fantastiske dage på vejrfronten i Kristi Himmelfartsferien. Og man skal ikke bekymre sig, hvis man faktisk er vågnet op til noget, der minder om kuldegrader her til morgen. Det siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog hos DMI.

- Er der nogen, der får sommer allerede i dag?

- Det bliver i hvert fald flot vejr. Men man kan måske også kalde det flot forårsvejr. Det bliver en rigtig flot dag. Det starter lidt koldt ud her fra morgenstunden. Vi er faktisk nede og runde frysepunktet nede i Midtjylland, men vi kommer da hurtigt op ad, og her efter middag har vi nok temperaturer, der ligger typisk omkring 15, nogle steder op til 18 grader, siger meteorologen og fortsætter:

- I dag er det sådan en dag, hvor vi kan have lidt svage skiftende vinde, nogle  gange kommer en brise ude fra havet, som vi kalder en søbrise, der kan gøre, at der er noget køligere ved kysterne, fordi vandet er så koldt. Men alt i alt en flot og stort set solrig dag, siger han.

- Så hvis man vågner op her til morgen og der er rigtigt koldt, så skal man ikke bekymre sig?

- Nej. Hvis man tror, at man lige går ud på sin terrasse og får sin morgenkaffe og tror, at det er 15 grader fra morgenstunden - det har vi ikke lovet. Men hvis man tager frokosten derude, er det nok bedre.

Vælg kyster med fralandsvind

- Er der nogle steder, hvor det bliver bedre end andre?

- De højeste temperaturer vil i dag ligge inde i landet. Man skal nok være ti kilometer fra kysten, så er det nok varmest. Men det er stadig fint vejr, siger han og fortsætter:

- Det er måske ikke lige i dag, man skal satse på at ligge på stranden, fordi der kan komme nogle briser. Det er nok lidt bedre de næste dage, hvor vi er mere sikre på, hvor vinden kommer fra. Så kan man vælge at tage til kyster, hvor der er fralandsvind. Det skal man jo gøre på den her tid af året, hvis man kan vælge, siger han.

Hvis man tager hen over fredag, lørdag og søndag, så kommer vinden fra vest og sydøst, så det bliver varmest i Vestjylland, Midtjylland, Midt- og Vestsjælland og Midt- og Nordvestfyn og køligst der, hvor vinden står på ind fra havet. Det vil blandt andet sige ned langs med  Østjyllands kyst, den fynske Storebæltskyst og så steder nede ved Østersøen og Køge Bugt.

Men det lugter altså gevaldigt af sommer og strandpotentiale de kommende dage.

- Det kommer det da til. Jeg vil mene, at man omkring middagstid lørdag og søndag vil få en god strandoplevelse, hvor vi jo forventer, at vi når op på tyve grader, måske et par og tyve grader de varmeste steder, siger vagtchefen og understreger, at man så skal passe på sin hud, fordi der er en høj UV-faktor på denne årstid.

Sidste år gik flere i solarie på grund af det dårlige sommervejr - måske det ikke behøves i år

1 af 2 Måske bliver det ikke SÅ lækkert, som på dette billede i Kristi Himmelfartsferien. Men det lugter af sommer. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen
2 af 2 Er i Kelstrup ved Haderslev og nyder mit nye drivhus med kaffe og duften af nyslået græs, skriver en læser.
14 kommentarer
Vis kommentarer