Sommerferie-trængende danskere skaber trafik på vejene

Lørdag er den første store rejsedag. Der vil være trafik mellem 08.00 og 20.00, oplyser Vejdirektoratet

Kør i god tid, undgå de mest belastede tidspunkter og hold dig opdateret om trafikken.

Sådan lyder rådene fra Nicholas Petersson, der er vagthavende i Vejdirektoratets Trafikcenter, til dem, der tager i sommerhus eller til Sydeuropa på sommerens første store rejsedag.

Vejdirektoratet forventer en del trafik og forlænget rejsetid det meste af dagen.

- Lørdag er den første store udrejsedag. Vi forventer, at der vil være en del trafik mellem klokken 08.00 og 20.00.

- Det vil især være på tværs af landet fra Sjælland mod Jylland via Fyn og Sjællands Odde, men også sydover mod Tyskland mod henholdsvis Padborg og Rødby og Gedser, siger han.

Også i sommerhusområderne skal man være varsom lørdag. Der kan være mange, der valfarter til ferieboligen, og det skaber en del trafik.

- Der kan være mange biler i særligt i sommerhusområder og på de hovedlandeveje, der går mod de store sommerhusområder, siger Nicholas Petersson.

Traditionen tro vil der også være ekstra trafik i forbindelse med årets Roskilde Festival. Festivalen starter lørdag, og skal man ud at køre på Holbækmotorvejen, skal man være opmærksom på risiko for tæt trafik omkring Roskilde.

Resten af sommerferien er det i weekenderne, at der er risiko for meget trafik og kødannelse.

For at undgå den værste trafik på de danske veje kan man derfor undlade at rejse på lørdage, fordi dagen mange steder er skiftedag i lejede sommerhuse og ferielejligheder i Danmark.

Folk tjekker altså både ind og ud af ferieboligerne på dagen, og det skaber tættere trafik på de danske veje.

Danskere, der er på vej på sommerferie i Danmark eller i udlandet, kan i stedet køre på hverdage, hvor der er mindre trafik, lyder et af rådene fra Vejdirektoratet.

Og så er det en god idé at være i god tid og tjekke trafikken og områder med vejarbejde, inden man bevæger sig ud på vejene.

- Som altid er det en god idé at køre i god tid, sætter ekstra tid af til rejsen, følge med i den aktuelle trafiksituation og så vidt muligt køre uden for de mest belastede tidspunkter, siger Nicholas Petersson.

De to sidste uger i sommerferien er det søndag, der er den store hjemrejsedag, og skal man hjem til Danmark, kan man sætte ekstra tid af til at komme igennem grænsekontrollen, hvor der kan opstå kø.