Sommerhusområde fraråder badning flere steder

Der er fundet forhøjede bakterietal på fire strande i kommunen. Opdatering tirsdag morgen: Ifølge Odsherred-borgmester Thomas Adelskov er forbuddet nu ophævet for alle fire strande

Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen
Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Samfund

Opdatering tirsdag morgen: Ifølge Odsherred-borgmester Thomas Adelskov er forbuddet nu ophævet for alle fire strande.

Danmarks største sommerhusområde, Odsherred, fraråder nu badning på fire strande, efter den seneste badevandsanalyse viser forhøjede bakterietal for e. colibakterier.

Det skriver Odsherred kommune i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om strandene ved Telegrafvej, Lynghusvej, Nordstrand og Skærby.

Det er en badevandsanalyse fra 26. juli ved de fire Kyst & Strand-strande, der viste forhøjede bakterietal, og Vandteamet i Center for Miljø og Teknik i Odsherred Kommune sætter derfor skilte ved strandene, hvor man fraråder badning.

I går tog laboratoriet en ny prøve, som kommunen venter svar på i morgen tirsdag.

- Lige nu tager vi Kyst og Strand-flagene ned på de fire strande, men vi kan håbe på, at det kun var en engangshændelse, så vi igen kan hejse flagene for godt badevand, siger centerchef Kirsten Gyalokay, Center for Miljø og Teknik, i pressemeddelelsen, hvor det også fremgår, at man måler efter enterokokker og E. coli, fordi de findes i tarmkanalen hos dyr og mennesker.

- Derfor er de et godt tegn på, at der er sket fækal forurening af vandet – og dermed er der risiko for, at der er andre skadelige bakterier. Oplever du maveproblemer efter badning, skal du kontakte egen læge, skriver kommunen.

Man kan se badevandskvaliteten på alle badestrande i Odsherred kommune her, hvor man kan gå direkte ind i laboratoriets database for de enkelte strande.

Odsherred er ikke det eneste sted, hvor badning frarådes. Eksempelvis er der konstateret blå-grønne alger ved Nibe Badestrand, Campingplads SV Nibe og Klitgårds Fiskerleje i Aalborg.

Hvis du er i tvivl om badevandets kvalitet ved din foretrukne strand opdaterer de enkelte kommuner med badevandets kvalitet.

Opdatering tirsdag morgen: Ifølge Odsherred-borgmester Thomas Adelskov er forbuddet nu ophævet for alle fire strande.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind