Sommertid kludrer i DSBs togtider

15 tog vil i løbet af natten blive påvirket af skiftet fra vinter til sommertid. Togene bliver på papiret en time forsinket

DSB garanterer i nat en times forsinkelse på 15 tog, når vi skifter fra vinter til sommertid (Foto: Niels Hougaard)
DSB garanterer i nat en times forsinkelse på 15 tog, når vi skifter fra vinter til sommertid (Foto: Niels Hougaard)

Siden sommer- og vintertid blev indført i Danmark i 1980, har de to årlige ændringer i tiden kludret godt og grundigt i danskernes døgnrytmer og været genstand for diskusion.

Især for Statsbanerne skaber skiftet problemer, fordi togtiderne ændrer sig en time i positivt eller negativt favør, afhængig om vi mister eller får en time.

Ved skiftet til sommertid taber vi i nat en time, hvilket i realiteten betyder, at DSBs afgange, der kører rundt om i landet, når uret stilles en time frem fra 02.00 til 03.00, bliver en time forsinket.

En times forsinkelse, der, lige meget hvor hårdt DSBs togpersonale kæmper, umuligt kan hentes.

I alt 15 tog bliver påvirket af ændringerne i tiden.

- De tog, der er undervejs, når vi stiller urene frem, ankommer på grund af skiftet til sommertid en time senere end normalt. Det er værd at være opmærksom på, hvis du planlægger at være fremme til et bestemt tidspunkt, siger informationschef i DSB Tony Bispeskov.

Han opfordrer kunderne, der rejser natten mellem lørdag den 28. og søndag den 29. marts, til at tjekke Rejseplanen. Alternativt kan de berørte tog findes her.

44 kommentarer
Vis kommentarer