Sommertorsdag: Her får vi 28 grader

Sommervejret er vendt stærkt tilbage, og det får vi både at føle torsdag og fredag

Langt flere danskere end normalt har valgt den kunstige sol i sommer pga. mangel på den ægte vare. Nu kan de tidlige julidages varme imidlertid være på vej tilbage. (Foto: Lasse Brøndal)

Har man lidt ferie tilbage, kan den passende spenderes udenfor. I hvert fald hvis man er glad for varme og sol.

- Torsdag bliver en fin dag. Der er lidt skyet her fra morgenstunden i det nordlige og østlige Danmark, men så kommer solen, og temperaturerne drøner op på mellem 23-28 grader, siger Steen Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Det er en solid varme fra Tyskland, som strømmer op mod landet, og derfor vil det især være de sydlige egne, som bliver lunet godt igennem.

- Ved østvendte kyster ligger temperaturerne på omkring 20 grader, fordi vinden kommer fra sydøst. Inde i landet er vinden svag til jævn, mens den ved kysterne vil føles som frisk, siger Steen Rasmussen.

Lidt byger og en masse sol
Ud på aftenen kan der godt snige sig en enkelt byge eller to ind. Risikoen for nogle enkelte regndryp er størst i Jylland, og temperaturen i aften- og nattetimerne kommer til at ligge på 15-18 grader.

- Der kan godt være lidt skyer, når vi vågner i morgen, fredag, men bliver det igen en pæn dag med temperaturer omkring 25 grader, siger Steen Rasmussen fra DMI.

Man skal dog tage sig nogle forholdsregler, hvis man bor i de sydøstlige egne.

- Her kan der nemlig komme lidt byger og presse på ud på eftermiddagen. Så man skal måske tage paraply med på arbejde i morgen, hvis man bor i det sydøstlige Danmark. København kan også få en byge på besøg, siger den vagthavende meteorolog.

I Vestjylland kan der også blive overskyet henad fredagen, men det holder tørt.

- Der er en lille risiko for torden i morgen aften. Det vil igen være i den sydøstlige del af landet, der vil blive ramt af det, hvis det kommer, siger Steen Rasmussen.

Det er faktisk langt fra alle beboelsesejendomme, som har en lynafleder (Arkivfoto: Per Lange) Samfund - 5. aug. 2015 - kl. 15:44 Sort uheld: Derfor slår lynet ned

Næste uge følger trop
Er man glad for sommertendenser, er DMI's prognoser for næste uge noget, der kan vække glæde.

- Der er en tendens til, at det varme vejr holder ind i næste uge. I weekenden ligger vi igen mellem 20 og 25 grader, siger Steen Rasmussen.

- Vil det sige, at vi ikke behøver tage til udlandet for at få sommeren at føle?

- Nu vil jeg ikke bestemme, om man skal tage på ferie, men der bliver da temperaturer omkring de 20 grader og måske lidt mere i næste uge, så det ser da dejligt ud, siger den vagthavende meteorolog.

Du kan læse mere om vejret på Vejret.dk

21 kommentarer
Vis kommentarer