Sommervejret fortsætter, men: Her kan der falde regn de næste dage

Der er ikke mange afbrydelser i sommeren, men det er muligt, der kan falde lidt spredt regn

Hør Klaus Larsen fra DMI fortælle om udsigten til regn her.

Ja, fredagen kommer til at byde på en del sol og relativt høje temperaturer, mens der ikke falder regn nogen steder.

En sætning der sidste sommer nærmest havde budt på jubelbrøl og dansen i gaderne, men som i år måske højst kan føre til et skuldertræk.

Omvendt ville en solid omgang regn måske efterhånden sprede mere glæde, men et egentligt landsdækkende regnvejr lader fortsat vente på sig.

Indtil videre må vi 'nøjes' med lidt smådryp hist og her, om end der stadig ikke er nogen garanti for, at Danmark overhovedet får noget regn.

- Der falder nogle byger over det sydlige Sverige i weekenden, og en enkelt kunne måske snige sig over sundet og ramme Østsjælland. Men det er meget lokalt, hvis der skulle komme noget. De fleste skal nok regne med at få en ret solrig weekend, siger Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

- Man skal være rimelig udsat, hvis man bliver ramt af en byge i weekenden. Så har jeg hverken sagt noget om heldig eller uheldig, griner han med henvisning til, at regnen i år ikke er en lige så upopulær gæst, som den typisk er om sommeren.

Måske kommer der vand
På den anden side af weekenden er der lidt større sandsynlighed for, at der kan falde lidt vand, om end det stadig ikke er i nærheden af, hvad vi nærmest fik dagligt sidste år.

- Det er stadig ret usikkert. Især når vi når frem til på tirsdag, kan der komme nogle byger, men det er stadig ikke landsdækkende regnvejr, og vi kan også risikere, at bygerne slet ikke rammer landet, siger han.

- Den ene dag siger vores prognoser, at regnen vil falde over Sydsverige, og den anden dag siger den, at det vil falde over Jylland, så det går lidt frem og tilbage. Så vi ved ikke endnu med sikkerhed, hvad det bliver til.

Ikke glæde sig for tidligt
Han siger dog, at prognoserne pt. peger på, at der kan komme nogle byger på tirsdag, eller måske allerede mandag.

- Men hvis man er en af de landmænd, der går og river sig i håret over, at der ikke kommer noget vand, så skal man ikke glæde sig for tidligt, siger Thyge Rasmussen.

Han fortæller, at temperaturen lørdag kommer op omkring 26, mens vi søndag kan nå op på 28 grader, mens mandag og tirsdag bliver en anelse køligere med 22-23 grader. Efterfølgende ventes temperaturen dog at stige igen.

- Så generelt er det ganske høje temperaturer den næste uges tid, siger meteorologen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.