Sort skærm under EM-kamp: Derfor gik det galt

- Det er ikke noget, der sker hver dag, siger TDC om de YouSee-kunder, der havde sort skærm midt i EM-kamp

YouSee gik i sort midt i Spanien - Tyrkiet. Nu fortæller TDC, hvorfor det gik galt . Foto: Pressefoto
YouSee gik i sort midt i Spanien - Tyrkiet. Nu fortæller TDC, hvorfor det gik galt . Foto: Pressefoto

YouSees Facebook-side blev fredag oversvømmet med vrede opslag, eftersom signalet pludselig gik i sort under EM-kampen mellem Spanien og Tyrkiet.

Signalet kom først tilbage klokken 00.30 natten til lørdag, og det er der en god forklaring på, oplyser TDC's presseafdeling til Ekstra Bladet.

- En af vores fordelere ude i en ubemandet terminal i Taastrup gik i stykker. Vi skulle have en reservedel et andet sted fra, så det var derfor, at det tog så lang tid. Det var en kombination af flere omstændigheder, så det er ikke noget, der sker hver dag, siger Frederik Berling fra TDC.

- Hvor mange kunder blev ramt af nedbruddet i går?

- Det var rigtig mange, men jeg har ikke noget præcist tal. Det gik både ud over Taastrup og Roskilde og ned over mod Greve, så det var en del, siger pressemedarbejderen.

Ekstra Bladet talte tidligere lørdag med TDC, der oplyste, at man endnu ikke ved, om de vrede kunder kan se frem til en erstatning.

YouSee gik i sort midt i Spanien - Tyrkiet. Foto: Pressefoto Videnskab Efter YouSee-nedbrud: Ingen udsigt til erstatning

Man er fastlåst
En af de vrede kunde er Hendrik Staack, som Ekstra Bladet har talt med lørdag.

- Det er jo nærmest ved at være hver dag, at signalet ryger. Men jeg har aldrig fået noget. Regningen, til gengæld, den bliver ved med at dumpe ned i postkassen hver måned, siger han og fortsætter:

- Det kan ikke være rigtigt. Man er fastlåst. Jeg kan ikke engang skifte udbyder, for YouSee er de eneste, der leverer signalet her.

Ekstra Bladet er lørdag formiddag blevet kontaktet af to YouSee-kunder. Men det har intet at gøre med det problem, som forekom fredag.

- Det problem er afhjulpet, men jeg kan ikke afvise, at der er folk lokalt, der er blevet ramt. Det kan for eksempel være en boks, der er noget i vejen med. Det er i hvert fald ikke noget generelt problem. Hvis man har problemer så kontakt vores kundeservice, så tager vi hånd om det, siger Frederik Berling.

Foto: Carsten Snejbjerg Samfund YouSee-kunder raser: Sort skærm midt i fodboldkamp

31 kommentarer
Vis kommentarer