Annonce:
Annonce:

SOSU-elever smittet med corona

På SOSU Østjylland er tre elever sendt hjem, da de er blevet testet positive med coronavirus

De tre elever går på SOSU Østjylland i Aarhus. Foto: Google Maps/
De tre elever går på SOSU Østjylland i Aarhus. Foto: Google Maps/
Annonce:
Følg Samfund

Tre elever, som går på SOSU Østjylland, er blevet testet positiv med COVID-19.

- Den ene blev vi orienteret om i mandags og de to andre i går, fortæller direktør for SOSU Østjylland, Anette Schmidt Laursen, til Tv2 Østjylland.

SOSU Østjylland er en af landets største SOSU skoler med 1.200 årselever. Her er uddannelser inden for social- og sundhedsområdet.

- Vi har været optaget af at skabe ro og tryghed blandt elever og medarbejdere. De tre tilfælde, vi har haft, er blevet håndteret i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller Anette Schmidt Laursen.

De tre elever er blevet sendt hjem og vil blive fjernundervist – det samme vil deres klassekammerater.

- De andre elever i de to klasser, hvor de smittede elever kommer fra, er også blevet sendt hjem med opfordring om at blive testet og blive hjemme i to-tre dage, indtil testresultaterne er klar, fortæller Anette Schmidt Laursen til Tv2 Østjylland.

Planen er, at den almindelige undervisning genoptages fra på mandag for de elever, som ikke er smittet.SOSU Østjylland har afdelinger i Aarhus, Silkeborg og Skanderborg. Alle tre tilfælde er fra Aarhus-afdelingen.

- Vi har en række forebyggende indsatser. Øget rengøring to gange om dagen. Der er sprit tilgængeligt alle steder. Alle lokaler er indrettet, så afstandskrav bliver overholdt. Undervisning og pauser foregår så vidt muligt udenfor, siger Anette Schmidt Laursen.

- Vi kan ikke bare lukke skolen ned, da vi er underlagt Undervisningsministeriets bekendtgørelser for undervisning, siger Anette Schmidt Laursen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: