Sosu fyret for at sove fra svage ældre - så krævede hun 10 måneders løn

Hun fik løn for at passe på døende om natten, men lagde sig i stedet til at sove

Sosuen blev i juli 2014 fyret fra Odder Kommunes korttidsafsnit på Ålykkecentret. Sagen om uberettiget fyring  blev først afgjort for få uger siden. Foto: Odder Kommune
Sosuen blev i juli 2014 fyret fra Odder Kommunes korttidsafsnit på Ålykkecentret. Sagen om uberettiget fyring blev først afgjort for få uger siden. Foto: Odder Kommune

En social- og sundhedsassistent og hendes fagforening FAO har tabt en spektakulær sag mod Odder Kommune i Arbejdsrettens Afskedigelsesnævnssag.

Hun havde haft nattearbejde på et kommunalt korttidsafsnit, hvor blandt andre døende patienter modtog pleje.

Men meget tyder på, at hun ikke besad den ansvarsfølelse og samvittighed, man betror plejepersonale i en stilling som ’ansvarshavende nattevagt’.

Slog nødkaldet fra
Hun lagde sig nemlig til at snorksove i stedet for at passe sit arbejde. Derfor blev hun fyret med disse tungtvejende begrundelser:

’Du har sovet på nattevagter til trods for, at nattevagten skal være vågen, når vedkommende er alene.’

’Du har i flere vagter slået nødkaldet fra uden at yde beboerne den nødvendige hjælp.'

’Du har udvist en ikke acceptabel verbal adfærd over for borgere og kollegaer. Du skaber utryghed i dine relationer og er humørsvingende.’

Krævede godtgørelse
Men så gik kvinden til sin fagforening FOA – Fag og Arbejde - med påstand om uberettiget fyring og med krav om en godtgørelse på 10 måneders løn.

Men det kunne hun så glemme alt om.

Godt nok påstod hun i i Arbejdsrettens Afskedigelsesnævnssag, at hun ikke havde lagt sig til at sove, men det havde kommunen beviser for, så det troede ingen på.

’Efter karakteren af As (Sosus navn, red.) arbejde er det åbenbart, at hun ikke måtte lægge sig til at sove,’ lyder begrundelsen for, at det var ganske berettiget af fyre hende.

183 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere