Spækhuggere svømmede forbi Skagen: Troede det var ubåd

To spækhuggere blev lørdag morgen set nord for Grenen ved Skagen

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Har du billeder? Send os dit foto eller video på 1224@eb.dk eller MMS 1224 (alm. takst)

De to fuglekiggere Rolf Christensen og Rasmus Turin fik travlt med at rette kikkerten mod havet, da de fik øje på to spækhuggere lørdag morgen.

Omkring klokken ni svømmede de store dyr forbi i Skagerrak på en afstand af ca. 2.500 meter, og hele det sælsomme syn varede tre minutter. Det fortæller den ene af fuglekiggerne, ornitolog Rolf Christensen, til Ekstra Bladet.

- Det var diset og de var langt væk, men jeg er slet ikke i tvivl, for jeg har set dem før, siger Rolf Christensen, der bruger et kraftfuld teleskop, når han er ude og kigge på fugle.

Rolf Christensen har kun set spækhuggere fem gange før i de 30 år, han har kigget på fugle.

Troede det var en ubåd

Spækhuggerne svømmede mod øst, og var oftest neddykkede under vand. Dog fortæller de to vidner, at spækhuggerne kiggede op af vandet ca. fem til seks gange.

Rolf Christensen fortæller til Ekstra Bladet, at han er overbevist om, at den ene må være en voksen han, på grund af dens imponerende størrelse.

- Det første jeg tænkte var, at det var en ubåd, vi kunne se. Den enes rygfinne er kanonhøj, og derfor synes jeg, det lignede toppen af en ubåd, fortæller Rolf og fortsætter:

- Man bliver jo ophidset, især over at opleve deres flotte sorte og hvide farver. Man bliver rigtig glad.

Også en god fugledag

Uheldigvis nåede Rolf og makkeren Rasmus ikke at få billeder med hjem af de to hvaler. Afstanden var for stor og det var ikke muligt for de to at tage billeder gennem deres teleskoper.

Udover at dagen bød på et sjældent syn i bølgen blå, kunne de to fuglekiggere også tage hjem med et par flotte fuglearter noteret i bogen.

- Det var heldigvis også en god fugledag, siger han, og fortæller at de blandt andet fik øje på en alk.

Det anslås, at der findes ca. 100.000 spækhuggere i det meste af verden. Nogle populationer ud for Norge og Grønland er specialiseret i at jage sild og følger deres rute til den norske kyst hvert efterår.

Har du billeder? Send os dit foto eller video på 1224@eb.dk eller MMS 1224 (alm. takst)

11 kommentarer
Vis kommentarer