Spanien i alarmtilstand

Spanien vil søndag indføre et nyt særlig kriseberedskab i bestræbelserne på at få dæmmet op for udbredelsen af coronavirus

Video: AP, Reuters
Følg Samfund

Spaniens premierminister, Pedro Sanchéz, vil søndag erklære Spanien i nødtilstand i bestræbelserne på at få dæmmet op for udbredelsen af coronavirus, skriver dagbladet El Pais og andre medier i Madrid.

Beredskabet vil give regioner, der selv står for deres sundhedssektor, beføjelser til at indføre strengere restriktioner - blandt andet udgangsforbud. Det skriver Reuters.

Spanien vil foreløbig være i den nye alarmtilstand i 15 dage, men den vil kunne blive forlænget løbende.

Her vil der være udgangsforbud for hele landet fra klokken 23 til klokken seks om morgenen. Dog ikke på De Kanariske Øer. Derudover må der maksimalt være seks personer sammen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, til møde med sine ministre i forbindelse med den nye alarmtilstand, som landet nu befinder sig i. Foto: Borja Puig de la Bellacasa/Ritzau Scanpix
Spaniens premierminister, Pedro Sánchez, til møde med sine ministre i forbindelse med den nye alarmtilstand, som landet nu befinder sig i. Foto: Borja Puig de la Bellacasa/Ritzau Scanpix
 

De 19 regioner vil hver især kunne beslutte, hvis restriktionerne skal være ende strengere. Altså om forsamlingsforbudet skal sættes yderligere ned, eller om udgangsforbuddet skal gælde for tidligere end klokken 23 eksempelvis.

- Virkeligheden er, at Europa og Spanien står i en anden bølge af pandemien, sagde Sánchez i forbindelse med alarmtilstanden, ifølge nyhedsbureauet AP.

Italien har også netop indført skrappere restriktioner. Læs mere om det her.

 

WHO advarer om eksponentiel stigning i coronasmitte

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind