Spanien noterer laveste stigning i dødstal i en måned

Efter flere dage med små stigninger i de daglige dødstal, faldt niveauet fredag til laveste niveau i en måned

Den spanske vicepremierminister, Pablo Iglesias, undskylder over for de mange spanske børn, der har været indespærret i eget hjem siden 14. marts på grund af coronaepidemien. Foto: Andres Ballesteros/Ritzau Scanpix
Den spanske vicepremierminister, Pablo Iglesias, undskylder over for de mange spanske børn, der har været indespærret i eget hjem siden 14. marts på grund af coronaepidemien. Foto: Andres Ballesteros/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

I Spanien er der registreret 367 dødsfald blandt coronapatienter det seneste døgn.

Det oplyser de spanske sundhedsmyndigheder fredag ifølge AFP.

Det er det laveste niveau i en måned. De seneste dage har Spanien ellers registreret en mindre stigning i antallet af daglige dødsfald.

I alt er der registreret 22.524 dødsfald blandt coronapatienter i Spanien. Det svarer til omkring 48 dødsfald per 100.000 indbyggere.

Det gør Spanien til et af de lande, der har været hårdest ramt under den globale coronapandemi. I alt 213.024 personer er testet positiv for virusset - et tal, der kun er overgået af USA.

Krisen har dog tilsyneladende toppet i denne omgang for spanierne. Således knækkede kurven for daglige dødsfald tidligt i april efter at have toppet på langt over 900 dødsfald om dagen.

Spanien indførte en omfattende nedlukning og stramme sociale restriktioner i midten af marts for at bremse smittespredningen.

Premierminister Pedro Sanchez varslede tirsdag en mulig gradvis genåbning fra midten af maj.

Torsdag meddelte regeringen, at børn under 14 år fra 26. april vil få mulighed for at tage korte gåture uden for hjemmet. Det er første gang, siden 14. marts, at det vil være tilladt for børn at opholde sig uden for hjemmet.

På et pressemøde torsdag undskyldte vicepremierminister Pablo Iglesias over for de mange børn, der har været ramt af de stramme restriktioner.

- Denne indespærring har ikke været let for jer. I har været nødt til at stoppe med at gå i skole, stoppe med at se mange af jeres venner og familiemedlemmer, I har måttet lege derhjemme og har ikke kunne gå uden for.

- Vi beder jer alle om tilgivelse, og vi takker jer for alt, hvad I har gjort, siger han.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind