Spanske plejehjem er fortsat ramt hårdt af coronaudbrud

185 coronasmittede personer er bekræftet døde i Spanien det seneste døgn. Særligt plejehjem er hårdt ramt

To ældre personer sidder her på en bænk i den spanske storby Barcelona iført ansigtsmaske. Ældre på spanske plejehjem er blevet hårdt ramt af coronavirusudbruddet i landet. Foto: Nacho Doce/Reuters
To ældre personer sidder her på en bænk i den spanske storby Barcelona iført ansigtsmaske. Ældre på spanske plejehjem er blevet hårdt ramt af coronavirusudbruddet i landet. Foto: Nacho Doce/Reuters
Følg Samfund

Mens Spanien så småt har taget hul på en delvis genåbning af samfundet, fortsætter coronavirus med at koste liv i det sydeuropæiske land.

Det seneste døgn er 185 coronasmittede personer således bekræftet døde. Det oplyser det spanske sundhedsministerium tirsdag formiddag.

Tallet stiger dermed en smule, efter at der både søndag og mandag blev meldt om 164 coronarelaterede dødsfald. De tal var de laveste i syv uger.

I alt er 25.613 personer bekræftet døde efter smitte i Spanien.

Særligt de spanske plejehjem har været hårdt ramt under udbruddet.

Sådan ser det fortsat ud, lyder det fra Læger uden Grænser, der er til stede på omkring 250 plejehjem i Spanien.

- I mange tilfælde har Læger uden Grænsers hold, der besøger hjemmene, fundet ekstremt alvorlige situationer på grund af den mangel på personale og den opgivelse og fortvivlelse, som mange hjem har lidt under næsten siden begyndelsen af pandemien.

- En af de helt store udfoldninger er mangel på udstyr og på personale. Mange er nemlig selv blevet syge, siger Luis Encinas, der er Læger uden Grænsers indsatsleder i Spanien, i en pressemeddelelse.

Ifølge Læger uden Grænser og den statslige tv-station RTVE er der over 17.000 coronarelaterede dødsfald alene på spanske plejehjem.

- I nogle tilfælde har disse ældre ikke haft mulighed for at sige farvel til deres familie, være i kontakt med deres kære og sige deres sidste ord. Vi arbejder ikke med tal, vi arbejder med mennesker, siger Luis Encinas.

Generelt oplyser Læger uden Grænser, at der er et stort mørketal i Spanien.

Årsagen er, at de officielle tal fra regeringen alene er baseret på smittede personer, der er døde på de spanske hospitaler.

Derfor menes det nationale dødstal på godt 25.000 også reelt set at være noget højere, skriver Læger uden Grænser.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind