Sparkede haj i hovedet: Familiefar redder strand fuld af gæster

Det var med livet som indsats, at Patrick Thornton stillede sig mellem fire hajer og de andre gæster på stranden

Patrick Thornton agerede som en sand helt, da han blev angrebet af fire hajer på en strand i North Carolina. (Modelfoto: Polfoto)
Patrick Thornton agerede som en sand helt, da han blev angrebet af fire hajer på en strand i North Carolina. (Modelfoto: Polfoto)
Følg Samfund

Fredag startede som en helt almindelig feriedag på stranden ved Avon i North Carolina for Patrick Thornton og hans familie.

Men da den 47-årige familiefar var kommet i vandet med sin søn og datter, mærkede han noget, som han først slog hen som et krabbebid. Men da han kiggede ned, opdagede Patrick Thornton til sin gru, at det var en halvanden meter lang haj, som svømmede rundt omkring hans ankler. Det skriver PilotOnline.com.

- Jeg råbte, ’haj, haj!’ fortæller han til det lokale medie.

Internettet snydt af haj-selfie

Hans blod var allerede begyndt at flyde rundt i vandet, da råbene advarede de andre gæster, som pilede op af vandet og i sikkerhed. Undtagen Patrick Thorntons seks-årige søn, der var som forstenet af den dramatiske situation. Faren mærkede hajen kaste sig over hans ryg, men det lykkedes ham at skræmme den væk ved at sparke den tre gange hårdt i hovedet og i siden.

Men nu blødte Patrick Thornton så meget, at den metalliske lugt havde tiltrukket tre nye hajer. Han kastede sig længere ud mod dem, for at stå mellem sin søn og de skarptandede fisk. En af hajerne sprang på den heltemodige far og plantede tænderne solidt i hans ryg. Men en albue lige i næsen lammede den akkurat så længe, at Patrick Thornton kunne nå at stikke af.

TV: Teenagere kvæstet i haj-angreb

Inden han blev fløjet til hospitalet, nåede han at forsikre sine børn om, at det hele nok skulle gå.

Den 47-årige familiefar er nu indlagt på et nærliggende hospital, hvor han behandles for de alvorlige hajbid. Han har dybe sår i ryggen, og ved den ene ankel har han mistet 25 centimeter hud. Han forventes at blive udskrevet allerede i dag. Og selvom man skulle tro det, har den voldsomme episode ikke afskrækket ham fra at tage tilbage til stranden i Avon.

Svøm med hajer i Google Street View

- Jeg kommer helt sikkert tilbage igen. Men jeg vil selvfølgelig passe lidt på med at gå i vandet, siger Patrick Thornton.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind