Spillesteder kan udskyde genåbning og få økonomisk hjælp

Hvis spillesteder ikke kan nå at genåbne 1. februar, kan de vente 14 dage og samtidig få kompensation

Fra 1. februar vil der ikke længere være coronarestriktioner i Danmark, og det er derfor igen muligt at afholde koncerter med stående publikum. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Fra 1. februar vil der ikke længere være coronarestriktioner i Danmark, og det er derfor igen muligt at afholde koncerter med stående publikum. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Det kan være svært at genåbne med få dages varsel, hvis man for eksempel arrangerer koncerter og skal nå at få kunstnere på plakaten og sælge billetter.

Derfor vil det være muligt for virksomheder i kulturlivet at få økonomisk hjælp i en overgangsperiode fra 1. februar og 14 dage frem.

Det er et bredt flertal i Folketinget blevet enige om, efter at regeringen onsdag meldte ud, at alle coronarestriktioner bortfalder 1. februar. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen gælder de virksomheder, der er ramt af restriktioner i øjeblikket.

Det betyder eksempelvis, at spillesteder kan vælge at forblive nedlukket - og dermed få økonomisk støtte - frem til 15. februar. Det vil give dem længere tid til at planlægge en genåbning.

Nu kan vi alle sænke skuldrene, lød det fra Mette Frederiksen

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) betoner, at aftalen skal give virksomheder bedre vilkår for at komme tilbage til normalen.

- Det er fantastisk, at vi om lidt kan sige farvel til alle restriktioner på kulturområdet.

- Jeg er dog samtidig helt opmærksom på, at det for blandt andet spillesteder kan være vanskeligt at sætte koncerter op og sælge billetter med meget kort varsel.

- Det er vigtigt, at vores kulturliv får de bedste forudsætninger for at åbne igen, siger hun i pressemeddelelsen.

Hvis virksomheder fortsat er markant mærket af corona efter genåbningen 1. februar, vil det i februar være muligt at søge kompensation for virksomhedens faste omkostninger.

Det kræver, at omsætningen som minimum er 30 procent under normalen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

For et år siden sagde Mette Frederiksen, at hun hadede politiske handlingsplaner. I denne uge har regeringen præsenteret to handlingsplaner. Hør, hvad der har ændret sig det sidste år, i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind