Spiste kæmpe-østers: Fik munden fuld af perler

Fritze fra Randers fandt 30 perler i en østers fra Vadehavet og glemte alt om smagen af muslingen

Den salte smag af den slibrige Vadehavsøsters forsvandt fuldstændig, da konsulenten Fritze Bering fra Randers satte munden til muslingen og slubrede løs.

Da randrusianeren pludselig mærkede flere 'småsten' i munden forsvandt smagen fra den cirka 15 centimeter lange og syv centimeter brede østers.

- Smagen gik altså tabt. Min opmærksomhed kom til at koncentrere sig om noget andet, siger hun og griner, da Ekstra Bladet fanger kvinden på telefonen.

Det var dog ikke småsten, men derimod 30 små perler, som Fritze fandt i muslingen. Perlerne var så indpakket i muskel, at hun ikke fornemmede noget usædvanligt, før hun fik den første bid ind i munden.

 

'Jeg tænkte ikke på perler'

- Det er en meget mærkværdig fornemmelse, med det samme man begynder at tygge, så kan man fornemme, der er noget. Man begynder nærmest at sortere det lidt i munden, siger hun. Jeg tænkte ikke på perler. Jeg tænkte, 'Der må være en sten.' Så kunne jeg jo se, der var en hel mundfuld, fortæller Fritze.

Fritze Bering syntes, det var lidt pinligt og ubehageligt at begynde at spytte ud, men måtte gøre det alligevel. Ud kom cirka syv perler. Så snart de andre i gruppen fra roklubben 'Travaljen' i Randers så det, begyndte de at stimle sammen om hende.

Samfund Vildt fund: Fandt 30 perler i én østers

Måske Danmarksrekord

Til stor forundring endte hun med præcis 30 perler på to til tre millimeter i diameter. Det er muligvis Danmarksrekord for flest perler i en østers.

- Det her, tror jeg, er danmarksrekorden. Jeg ved, at Margrethe Vestager engang har fundet en østers med tre perler i, men 30 lyder helt skørt, siger Benny Thomsen, der er kusk på de såkaldte østers-safarier på Mandø.

Perlerne dannes, når der kommer et fremmedlegeme - f.eks. et sandkorn - ind i østersen. For at forsvare sig mod fremmedlegemerne, indkapsler østersen dem.

Margrethe Vestager fandt perler under middag

Det var i 2011, at den tidligere økonomi- og indenrigsminister over en frokost med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) opdagede en perle på sin tallerken med østers.

Fritze Bering arbejder til daglig som konsulent i sit eget rådgivningsfirma og det kom helt bag på hende, hvor meget opmærksomhed, hendes heldige fangst tiltrak.

Hun blev mandag kimet ned med så mange forespørgsler om interviews, at hun måtte slå telefonen på lydløs for at få lavet noget.

Hun havde ikke fra starten nogen planer om at bruge perlerne til noget, men har siden ændret mening. Det ender sikkert med, at hun bruger dem til et smykke, siger hun.

- Det vil jeg jo nok. Nu er det jo en større sensation, end jeg var opmærksom på, fortæller hun.

1 af 2 Her er Fritzes perler, som hun var lige ved at sluge. Foto: Benny Thomsen / Privatfoto
2 af 2 
22 kommentarer
Vis kommentarer