Spøgelsesskibe fyldt med lig skyller i land i Japan

Otte træskibe er over en kort periode skyllet i land i Japan - fyldt med lig

Man har fundet 20 lig på flere både, som er drevet i land i Japan. (Foto: AP)
Man har fundet 20 lig på flere både, som er drevet i land i Japan. (Foto: AP)

Et sandt mysterium udspiller sig ved Japans kyst. Gennem de sidste to måneder er der blev fundet otte træskibe tæt på kysten. Her har man fundet 20 lig, fortæller den japanske kystvagt til CNN.

Alle ligene er meget nedbrudt og er stort set blevet til skeletter. To af ligene blev fundet uden hoved.

Den første båd er blevet fundet i oktober. Herefter blev der fundet en række af skibe i slutningen af november.

Nu forsøger efterforskere at løse mysteriet om, hvor spøgelsesskibene kommer fra, og hvad der er sket med menneskerne om bord. Deres bedste gæt er indtil videre, at skibene stammer fra Nordkorea.

Arbejderpartiet i Nordkorea med Kim Jong-un i spidsen holder næste år den blot syvende kongres siden stiftelsen i 1945. (Foto: AP) Samfund Nordkoreas kommunistparti holder første kongres i 36 år

På en af bådene står der 'Koreas Folkehær', og det er navnet på Nordkoreas væbnede styrker. Et andet spor, som peger i retning mod, at skibene skulle stamme fra Nordkorea, er, at der er fundet et stykke tøj om bord. Det har samme farver som det nordkoreanske flag.

Søfartsekspert Yoshihiko Yamada, som er professor ved universitet i Tokai, fortæller til den japanske tv-station NHK, at bådene har en slående lighed mellem de skibe, som afhoppere fra Nordkorea plejer at bruge.

- Bådene er lavet af træ og er gamle og tunge. De kan ikke sejle særligt hurtigt, og bådene er ikke kraftige nok til at kunne sejle mod havstrømme, siger professoren.

De japanske medier spekulerer i, om bådene kan have være ude for at fiske og så kommet ud af kurs.

Den 23-årige dansker sad på bagsædet, da bilen under et venstresving blev ramt af en modkørende Mazda. Foto: Googlemaps Krimi Medie: Dansk udvekslingsstudent dræbt i USA

9 kommentarer
Vis kommentarer