Spøgelsesskibet Julie vil ikke ud af Skive Fjord

En bugserbåd måtte torsdag opgive at få et grundstødt spøgelsesskib ud af Skive Fjord, hvor hun har ligget for anker de sidste fem måneder

Julie lå tidligere ankret op ude i Skive Fjord, men gik i lørdags på grund nær Resenlund. Her ligger hun endnu trods torsdagens redningsaktion. Foto: Steen Don
Julie lå tidligere ankret op ude i Skive Fjord, men gik i lørdags på grund nær Resenlund. Her ligger hun endnu trods torsdagens redningsaktion. Foto: Steen Don
Følg Samfund

Det er en næsten umulig opgave for Skive Kommune at slippe af med det forfaldne skib Julie, der siden maj måned har befundet sig ulovligt i Skive Fjord.

Lørdag under det kraftige blæsevejr, der huserede over Danmark, knækkede ankerkæden på spøgelsesskibet, og Julie stødte på grund nær Resenlund i Skive.

Torsdag forsøgte bugserbåden Krabbe fra Skive havn at få bjærget spøgelsesskibet, men den måtte give op, da det viste sig, at Julie har brugt de sidste par dage som en fri båd uden anker på at grave sig godt ned i dynget i fjorden. Det skriver Skive Folkeblad.

Ifølge Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for Teknik og Miljø, så skal der være vestenvind og 20-30 centimeter højere vandstand i fjorden, før man kan få Julie bugseret væk.

Derfor må Skive Kommune væbne sig med tålmodighed, for selvom de gerne vil af med Julie, kan de ikke bestemme over vind og vandstand.

- Vi kan måske forsøge i eftermiddag (søndag, red.), hvor der skulle være højere vandstand. Men om det bliver i dag eller i næste uge, vi forsøger, det ved vi ikke endnu, forklarer Jens Peder Hedevang til Ekstra Bladet.

Så indtil Skive Kommune er klar på at forsøge med en ny bjærgning, er Julie fortsat et frit skib på fjorden.

159 dræbt Scandinavian Star-brand: Nu klager overlevende over politiet

Koster ikke en krone
Det er et ægtepar fra Salling i Nordjylland, der har efterladt det noget ramponerede skib i Skive Fjord tilbage i maj. Parret havde ikke papirer på, at de var indehavere af Julie, men nu har de officielt overdraget ejereskabet af skibet til kommunen.

Det ville normalt ikke være billigt at komme af med Julie fra fjorden. Men de lokale erhvervsdrivende i Skive har stillet deres forskellige ekspertiser til rådighed, så det skulle blive omkostningsfrit at fjerne spøgelsesskibet.

- Det er Skive havn, som ejer Krabbe og har stillet den til rådighed. Et lokalt shippingfirma ejer kranen, der skal få skibet op af vandet og over på den lastbil, som er stillet til rådighed af en lokal entreprenør. Skulle kommunen få en regning i sidste ende, så vil den være i småtingsafdelingen, fortæller Jens Peder Hedevang.

Når Julie engang er kommet på land, om vejret og Krabbe vil, så er det allerede besluttet, at hun ikke skal ende sine dage på den lokale skrotplads.

- Hun skal køres over på kommunens materialegård, hvor unge fra den lokale ungdomsklub kan komme og skrue på hende, afslutter Jens Peder Hedevang.

Aldrig set før: Tusind rugende blæksprutter fundet på havets bund

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind