Sporarbejde færdigt efter forsinkelse på populær rute

Kørte med togbusser i to timer ekstra

Her kan du få ti gode råd til påskens trafikkaos (reportage: Caroline Clante)
Følg Samfund

Der var ikke helt sporarbejde til tiden mandag.

Banedanmark har været i fuld sving med sporarbejdet i påsken, men man blev to timer forsinket med at gøre sporarbejdet mellem Odense og Fredericia færdig. Det betød, at passagerer måtte fortsætte med at tage DSB togbusser på den populær rute mellem København og Fredericia over Storebælt indtil kl. 12.

Man kan ikke medtage klapvogne og cykler i togbusserne. Over Storebælt kan turen tage en time ekstra, når man skal med togbus.

Godkendelse tog tid
Det var spærringen på Vestfyn, der ikke blev klar til kl. 10 som forventet, meddelte Banedanmark i en pressemeddelelse mandag.

Trafikdirektør i Banedanmark, Peter Svendsen, beklagede forsinkelsen i en pressemeddelselse mandag morgen. Han sagde, det skyldes 'nogle udfordringer i forbindelse med godkendelsesarbejdet' at man ikke blev helt færdig til tiden.

- Undervejs er vi ved Langeskov og Vestfyn løbet ind i udfordringer og et par forsinkelser. Når alt i projekterne er optimeret for at undgå at spærre længere end højest nødvendigt, er der ikke meget, der må galt. Det betød desværre søndag, at DSB måtte fortsætte med kun togbusser og vi ikke som planlagt kunne åbne et spor for et tog i timen hver vej over Fyn som supplement til togbusserne. Og her til formiddag (mandag) betød det, at vi åbnede to timer forsinket mellem Odense og Fredericia."

100 år gamle broer udskiftet
Arbejdet startede onsdag aften kl. 22 og skulle have været færdigt kl. 10 mandag.

På hovedstrækningen mellem Slagelse og Fredericia er to 100 år gamle broer mellem Slagelse og Korsør blevet udskiftet med to nye. På Vestfyn er banen gjort klar til sporfornyelse i sommer.

Arbejdet bliver lavet i påsken for at forstyrre passagererne så lidt som muligt, siger Peter Svendsen.

Påsketrafik: Det kan du forvente på 'Store hjemrejsedag'

Kø på vejene fra Sjælland til Jylland
Ifølge Vejdirektoratet kan man forvente kødannelser på vejene flere steder mod øst mellem klokken 12 og 18 mandag.

- Det er en af de store hjemrejsedage, så vi forventer selvfølgelig at der kommer lidt tæt trafik. Det vil primært være fra Jylland mod Sjælland ad de fynske motorveje og ad færgeruten fra Sjællands Odde, siger vagtchef ved Vejdirektoratet Kenni Bøgh Lund.

Vejdirektoratet forudser, at det især vil blive tæt trafik ved det, som kaldes Køgekrydset, hvor folk kommer fra E20-motorvejen og skal op imod København ad Køge Bugt Motorvejen. Der er vejarbejde på strækningen, og der er kun en enkelt åben vognbane på vestmotorvejen.

Vejdirektoratet opfordrer folk, der vil undgå for meget trafik, at rejse efter kl. 18.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Lad os hermed rose de radikale
LIGE NU