Spritny funktion: Nu får du vejret 10.000 steder i Danmark

Vejrtjenesten DMI har netop lanceret en ny hjemmeside, hvor de hæver antallet af steder, hvor du kan få din lokale vejrudsigt, fra 400 til 10.000 steder

Det kan være nærmest umuligt at spå om, hvad vejrguderne vil.

Men nu lancerer DMI en spritny funktion, der skal gøre der endnu lettere at finde ud af, om hvorvidt du skal have shorts på eller husker regnjakken.

Tirsdag lancerer DMI en hjemmeside, der øger antallet af steder, hvor du kan få din lokale vejrudsigt fra 400 til 10.000. Samtidig tilpasser funktionen sig til din skærm, og du kan få radarprognoser, der fortæller dig mere præcist, hvor det kommer til at regne eller sne i Danmark de næste 90 minutter.

Og det glæder vejrtjenestens direktør.

- Vi er stolte af at kunne præsentere denne smagsprøve på det kommende dmi.dk. Vi har arbejdet på, at sitet kan give den bedste service i hverdagen. Som myndighed vil vi gerne tættere på borgere og virksomheder, så alle oplever, at de får en god og relevant information til at træffe små og store beslutninger.

- Både i hverdagen, og når vejret er farligt. DMI skaber værdi, når vi sikrer os, at danskerne føler sig opdaterede og godt klædt på med den viden og data om vejr, hav og klima, som vi råder over, siger Marianne Thyrring i en pressemeddelelse.

Tilbageblik Danmarkshistoriens vildeste vejr: Minusgrader i juli!

Begejstret minister
Også energiminister Lars Christian Lilleholt er glad for den nye udvikling hos DMI.

- Vejret har afgørende betydning for vores hverdag. Med DMI’s over 500 mio. sidevisninger om året er vejret både et højt elsket samtaleemne og i centrum, både når vi planlægger hverdagen og sikrer os, når DMI varsler om farligt vejr.

- Derfor er det afgørende for mig, at DMI lytter til borgerne og tænker brugervenligheden ind i vejrprodukterne. Jeg håber, at alle i rigsfællesskabet vil tage hjemmesiden i brug, så DMI kan få feedback fra jer til den sidste del af designprocessen, siger Lars Christian Lilleholt (V).

dmi.dk er en af Danmarks mest besøgte hjemmesider og havde 539.987.039 sidevisninger i 2017.

Du kan se den nye hjemmeside her.

Fakta om DMI's nye hjemmeside

  • Det nye dmi.dk er responsivt, dvs. at det tilpasser sig computer, tablet eller mobil, så vejrudsigten altid bliver vist på den bedst mulige måde. Omkring 50 % af DMI’s trafik sker i dag fra tablet og mobil, og DMI’s brugerundersøgelser viser, at brugerne i høj grad bruger hjemmesiden til at planlægge deres dag og transport. Det er der nu optimale muligheder for at gøre selv på farten.
  • Det nye dmi.dk er designet efter, hvor brugerne befinder sig (såkaldt geolokation). Dermed tilbyder siden automatisk netop den lokale vejrudsigt, der er mest relevant. Geolokation er et valgfrit tilbud til brugerne.
  • Det nye dmi.dk giver mulighed for, at brugerne kan gemme deres egne favoritsteder i Danmark, i Grønland, på Færøerne eller i verden. Favoritterne bliver herefter vist på forsiden, hver gang man åbner det nye dmi.dk.
  • Det nye dmi.dk samler en masse kendte vejrprodukter på et zoombart kort, så det er nemt at dykke ned i DMI’s mange vejrinformationer. Kortet ligger både på forsiden af det nye dmi.dk og på siderne med de lokale vejrudsigter. 
  • Det nye dmi.dk tilbyder vejrudsigter for 10.000 steder i Danmark. Der er 25 gange flere end på den nuværende hjemmeside. Grønland får 15 gange flere lokale vejrudsigter; i alt nu 600. Dertil kommer 95 steder på Færøerne. Dette lokalvejrs-produkt er nu centrum for designet, og den nye måde at præsentere data på gør det endnu lettere at søge på lokale stednavne og at tjekke vejret netop der, hvor det er mest interessant for den enkelte. 
  • Det nye dmi.dk har et stærkt forbedret radarprodukt, som bl.a. viser en radarfremskrivning. Radarfremskrivning er en prognose for regn og sne den næste halvanden time, der ligger i forlængelse af de radarbilleder, brugerne kender fra det nuværende dmi.dk. Det nye radarprodukt har også flere detaljer, og brugeren kan zoomes ind på kortet. 
  • Det nye dmi.dk viser vejrdata fra en ny vejrmodel for Sydgrønland. For Nordgrønland bliver den nye vejrmodel sat i drift i løbet af foråret 2018.
  • Det nye dmi.dk giver nemmere adgang til DMI's varsler om farligt vejr. Relevante varsler findes nu på alle lokale vejrudsigter, så det bliver nemmere at se, om der er aktive varsler i området. 

Kilde: DMI

63 kommentarer
Vis kommentarer