Spritny månedsprognose: Sådan bliver dit juni-vejr

Juni delt i to: Første del af den kommende måned bliver dejligt sommervejr, men så kommer regnen og tordenvejret ind over os

(Foto: Rasmus Flindt)
(Foto: Rasmus Flindt)

Du får både brug for badetøjet og paraplyen i juni, som begynder med skyhøje badetemperaturer, men som også slår om midtvejs og giver danskerne en frisk skyller.

Det fremgår af DMI's seneste månedsprognose, som netop er offentliggjort på instituttets hjemmeside.

- Det bliver en rigtig fin sommermåned, hvor vi kommer til at ligge en grad over normalen, siger erhvervs - og energimeteorolog ved DMI, Steen Hermansen, der er manden bag prognosen.

Særligt de første ti dage bliver det dejligt lunt med temperaturer på over 25 grader mange steder. Og når vi går ind i næste uge, kan nogle være heldige, at temperaturnålen kommer til at snuse til meget flotte 28 grader.

- Vi slipper dog ikke for nogle drilske regn- og sommerbyger, som vi også har set i dag. Men generelt er vi oppe at have nogle meget høje temperaturer for årstiden, siger erhvervs - og energimeteorologen, der dog fortæller, at vi kan se frem til en lille afkøling i weekenden.

(Foto: All Over) Samfund Her kan du blive gennemblødt resten af dagen

Men lykken varer ikke ved. Omkring næste weekend igen begynder fronterne at banke på vestfra.

- Det er dog stadig usikkert præcis, hvornår de kommer. Men for slutningen af næste uge, kan vi risikere, at der kommer kraftig regn og torden, siger Steen Hermansen fra DMI.

Saftige byger
Det kan godt være, at man bliver godt gennemblødt, hvis man bevæger sig uden for. Men det bliver dog stadig pæne temperaturer på mellem 15 og 20 grader.

- Bliver det her regn- og tordenvejr så kraftigt, at vi kan risikere skybrud?

- Det kan der godt. Når vejret skifter om en 14 dages tid, kan der komme nogle ret saftige byger ind over os. Men det er selvfølgelig meget usikkert, og jeg er meget spændt på præcis, hvor slemt det bliver, siger Steen Hermansen.     

De lidt køligere temperaturer fortsætter måneden ud, selv om prognosen er det mere usikker så langt ud i fremtiden.

Der er god tid til at ligge på stranden og nyde det flotte sommervejr, men senere på dagen er der risiko for regn- og tordenbyger. (Foto: Thomas Borberg/Mogens Flindt) Samfund Regn- og tordenbyger truer dagens sommervejr

Det vil sige, at der kommer overvejende lette til friske vestlige vinde og spredte cumulusskyer. I slutningen af juni vil typiske dagtemperaturer ligge mellem 15 og 22 grader.

Du kan læse hele DMI's månedsprognose og prognosen for hele sommeren her.

Tidligere på måneden hjalp Side 9-silden Josefine unge mænd på stranden med at huske solcremen

1 af 3 (Foto: Rasmus Flindt/Jesper Nørgaard Sørensen)
2 af 3 I juni er der både mulighed for strandvejr og hygge ved pejsen, når torden- og regnvejret rammer. (Foto: Thoms Borberg/Mogens Flindt)
3 af 3 (Foto: Rasmus Flindt)
42 kommentarer
Vis kommentarer