Spritny prognose fra DMI: Så flot bliver sommeren

De kommende måneder giver anledning til optimisme

Her kan du se fitness-ekspert Anne Bech komme med gode råd til, hvordan du får gjort maven bikiniklar
Følg Samfund

Det kan nærmest virke som om, at det danske vejr har fået en spindoktor hos DMI.

For mens regnen siler ned over et gråt Danmark denne tirsdag, kan meteorologerne nu sprede lidt mere optimistiske vinde i forhold til de kommende tre sommermåneder, der ser ud til at blive en anelse varmere - op til én grad over det normale. Det kan dog heller ikke udelukkes, at solbadningen bliver afbrudt af lejlighedsvise kraftige regnskyl.

- Jeg tror nok, at de fleste vil sige, at det bliver en relativt god sommer. Men det er nok lidt rigeligt blandede bolsjer til, at man kan kalde det en supersommer, siger meteorolog hos DMI, Steen Hermansen, til Ekstra Bladet.

DMI har netop lavet en langtidsprognose for juni, juli og august måned, der er lavet ud fra nogle meget grove beregninger, som blandt andet tager udgangspunkt i hvordan strømningsforholdene er i forhold til normalt, og hvor der findes lidt højere tryk end normalt.

- Vi kan godt tillade os at sige, at man kan kridte banen op for nogle mere optimistiske tanker i forhold til det vejr, vi har nu. Og jeg kan godt love, at der bliver grillvejr i løbet af juli måned mange steder. Og hvis der så kommer sådan nogle drivende skyer, så kan man betragte det som rigtig dejligt sommervejr, siger meteorologen.

- Hvor sikker er prognosen?

- Alle ved jo, at vi nogle gange ikke engang kan sige, hvordan vejret bliver, en uge frem i tiden med særlig sikkerhed. Det vi har lavet her er vores bedste bud ved at trække alle informationer ud af de data, vi har til rådighed. Men jeg vil nok godt turde at sige, at sandsynligheden er oppe omkring 60-70 procent, siger Steen Hermansen, der selv særligt ser frem til den danske sommer omkring Sankt Hans.

- Jeg glæder mig til at se, om det ikke arter sig. Der har jeg selv tænkt mig at blive hjemme, siger han.

 

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+