Spritny prognose: Her får vi mest regn

Kraftig regn kan være på vej til Danmark, og lokalt kan vi få op mod en halv måneds regn på bare seks timer. Nu viser en spritny prognose, hvor det bliver værst

Foto: POLFOTO/Linda Johansen
Foto: POLFOTO/Linda Johansen
Følg Samfund

Det gælder om at finde paraplyen frem, hvis du skal ud i det danske sommervejr tirsdag eftermiddag.

Ifølge DMI er der kraftig regn på vej, og nu viser en spritny prognoser, hvor det bliver værst.

- Der er en risiko for, at der falder en del regn, og den seneste prognose antyder, at det vil ramme et større område, end vi først troede. Lige nu ligger der også noget tordenvejr syd for os som kan være på vej, siger meteorolog Klaus Larsen til Ekstra Bladet.

Kraftig regn på vej: Her kan der falde en halv måneds regn på seks timer

Tidligere på dagen fortalte DMI til Ekstra Bladet, at vejret de næste par dage mest af alt kommer til at minde om et par dage i oktober.

- Den kraftige regn kommer ved 16-17 tiden i den sydvestlige del af landet. Det bliver mest kraftigt mellem 18 og 21 i et bælte omkring Midtjylland og området ved Fredericia og Fyn, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Men selv om det går værst udover den sydvestlige del af Danmark, så går resten af Danmark ikke fri.

- Det ser ud til, at den kraftige regn taber pusten en smule, men der kommer regn til hele landet i løbet af natten, så hvis vi taler sammen på samme tid i morgen, så vil alle danskere have fået en omgang, siger Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Op mod en halv måneds regn
Ifølge den vagthavende meteorolog kan der lokalt komme op mod 35 millimeter regn på bare få timer. Og varslen ser således stadig sådan ud.

'Der er risiko for kraftig regn, der kan stedvis falde mellem 25 og 35 mm på 6 timer og regnen kan være ledsaget af torden. Kraftig regn medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed. Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg', skriver DMI på deres hjemmeside.

Over for Ekstra Bladet har Frank Nielsen tirsdag morgen uddybet med følgende:

- På seks timer kan vi få op mod 35 millimeter, og der kommer vel normalt 60-70 millimeter på en normal juni måned, så det er en hel del, siger Frank Nielsen og tilføjer, at han dog ikke regner med de store oversvømmelse.

- Jeg tror ikke, vi kommer til at se store oversvømmelser, da det trods alt ikke er skybrud, men man skal være opmærksom i trafikken, da den kraftige regn kan give akvaplaning og nedsat sigtbarhed, siger Frank Nielsen.

Og ifølge den vagthavende meteorolog er det dårlige vejr kommet for at blive. Onsdag står Danmark op til omkring 15 grader og kuling fra vest.

- Det kommer til at ligne efterår mere end sommer, siger Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Det dårlige vejr skyldes en koldfront, der i øjeblikket ligger henover Belgien og Holland, og i løbet af eftermiddagen vil ramme Danmark.

Det er fuldstændig hat og brille

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.