Annonce:
Annonce:

Spritny prognose: Sådan bliver vejret resten af sommeren

DMI har netop udsendt en prognose for vejret de kommende tre måneder

Der vil forhåbentlig være mange dage i sommeren, hvor man vil kunne nyde sol og varme. Foto: Anthon Unger
Der vil forhåbentlig være mange dage i sommeren, hvor man vil kunne nyde sol og varme. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Samfund

Vi kan vist alle hurtigt blive enige om, at sommeren hidtil ikke har været helt i top.

Men for dem, som endnu ikke har holdt ferie og heller ikke har bestilt en rejse ned til syden, er der sikkert store forhåbninger om, at det bliver bedre.

Men gør det så det?

Til at svare på det, er der ingen bedre end DMI. Vejrtjenesten har i den forbindelse netop udsendt to langtidsprognoser. En for den kommende måned og en anden for de efterfølgende tre måneder.

uge 29 vil regn og byger desværre i starten dominere vejret, men som dagene skrider frem, kommer der dog mere sol, og vi kan ende med at få et par fine dage med temperaturer op mellem 20 og 25 grader. Generelt forventes det, at ugen vil ligge på det normale i forhold til temperaturen og lidt under i forhold til den samlede nedbørsmængde.

Annonce:

I uge 30, der er den sidste uge i juli, er prognoserne noget uenige om vejrudviklingen. Et lille flertal har dog heldigvis den optimistiske hat på, og forventer derfor mere stabilt og sommerligt vejr. Temperaturerne vil ligge på den pæne side af 20 grader i dagtimerne. De andre prognoser tror mere på ustadigt vejr under og omkring 20 grader. Men dem satser vi ikke på holder stik.

Jo længere ud i tiden vi går, desto større usikkerhed er der naturligvis ved DMI's prognoser, hvilket vejrtjenesten gør opmærksom på. Men trods det er der grund til optimisme. For selvom den overordnede forventning for august måned er, at den første halvdel ser ud til at blive domineret af ustabilt sensommervejr med temperaturer, der ligger noget under det normale for årstiden, så vil det gode vejr herefter tage fat.

Fra midt på måneden ser vejret således ud til at blive mere stabilt med mere sol, og det bliver varmere. Og det ser ud til at fortsætte langt ind i september, hvor det gode vejr forventes at dominere store dele af måneden. Dog vil der også komme perioder med mere ustabilt vejr og fronter vestfra. Samlet set ser måneden ud til at blive noget mere tør og varm, end den plejer at være.

Annonce:

Oktober kan starte, hvor september slap, med overvejende tørt og stabilt vejr. I løbet af måneden bliver det dog mere ustabilt.

Selvom prognoserne er forbundet med store usikkerheder, så ser det altså på nuværende tidspunkt ud til, at perioden fra august til oktober vil blive mere tør end normalt, mens temperaturerne kommer til at ligge på det normale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: